SPORT

Osječki Ferivi polumaraton obilježava mjesec borbe protiv raka dojke (4. 4. 2020.)

Klasični plavi logotip i vizuali zamijenjeni su ružičastim...

    Objavljeno 18.10.2019
    Ivona Amidžić

    16. Osječki Ferivi polumaraton održat će se 4. travnja 2020. godine na Trgu Ante Starčevića. Organizacijski odbor je već u velikim pripremama za iduću godinu s obzirom da nas očekuju noviteti i poboljšanje na svim razinama organizacije.

    Mjesec listopad je mjesec borbe protiv raka dojke i upravo iz tog razloga Osječki Ferivi polumaraton ga je odlučio posvetiti ženama.

    „Sve objave tijekom listopada imat će ružičast uzorak umjesto klasičnog plavog kako bismo podigli svijest o važnosti provođenja svih razina preventivne zaštite. Uz to za iduću godinu planiramo organizirati u listopadu ružičastu utrku, odnosno podupiremo ideju da i grad Osijek dobije jednu takvu utrku kakvu imaju veliki gradovi u Europi“, ističe Damir Černić, organizator OFPM.

    Prema podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 2014. godine je od raka dojke oboljelo 2644 žena, a prema najnovijim podacima je 2016. godine umrlo 990 žena pa je rak dojke i dalje najčešći uzrok smrti od raka u žena.

    Sve veći broj žena se uključuje u trčanje, pa je tako u 2019. godini omjer muškaraca i žena koji su sudjelovali na 15. Osječkom Ferivi polumaratonu bio 65% naspram 35%, dok je 2018. godine na manifestaciji sudjelovalo oko 18% žena. Broj se povećava iz godine u godinu, a s obzirom na to OFPM je odlučio putem digitalnih kanala svim svojim trkačicama i trkačima podiči svijet o važnosti prevencije raka dojke.

    Klasični plavi logotip i vizuali zamijenjeni su ružičastim, a kroz listopad na službenim stranicama Osječkog Ferivi polumaratona možete vidjeti samo žene. J Brzinskim korakom na službenu Facebook stranicu Osječkog Ferivi polumaratona gdje možete saznati sve informacije.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Za prvih 400 prijavljenih sudionika organizatori su osigurali poklon - višenamjenske trake za glavu (buff), a za pobjednike kategorija medalje i nagradne bonove sponzora

    [NAJAVA] 41. Novogodišnja utrka

    GSSR “Sport za sve” Osijek poziva vas na 41. Novogodišnju utrku koja je nastavak tradicije okupljanja građana, rekreativaca, sportaša i Više…

    Start polumaratona bit će u prijemnom centru JU PP Kopački rit te će se ruta nastaviti kroz glavne ulice mjesta Kopačevo i produžiti dijelom Parka Prirode Kopački rit sve do mjesta Kozjak gdje se nalazi okretište

    8. Baranjski Ferivi polumaraton

    Atletski klub “Slavonija – Žito” Osijek, u suradnji sa partnerima, organizira 8. Baranjski Ferivi polumaraton koji će se održati u Više…

    I ove godine građane očekuju zanimljive utrke Ferivi polumaratona. Nadamo se lijepom vremenu i što većem broju sudionika!

    [NAJAVA] 19. Osječki Ferivi polumaraton – utrka s najljepšim pogledom

    19. Osječki Ferivi polumaraton održat će se 15. travnja 2023., sa startom u 9 sati, s Trga dr. Ante Starčevića. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu