Arhiva

Osijek Grand prix Žito Challenge 2012 okuplja najveće gimnastičke zvijezde svijeta

    Objavljeno 20.04.2012
    OsijekNews redakcija

    Tako će Osijek, prema najavama, posjetiti gotovo 400 vježbača iz 38 zemalja. Kao posljednja zemlja sudionica uključila se Italija. Tjedan dana uoči kvalifikacije objavljen je popis najvećih gimnastičarskih imena koje će nastupiti u Osijeku. Prema ovom popisu učekuju nas velike borbe na svim spravama. 

    Žene

    PRESKOK

    Giulia Steingruber – najbolja švicarska gimnastičarka. Odlične rezultate postiže i u višeboju i pojedinačno na spravama. Na Svjetskom prvenstvu u Tokyu osvojila je 16. mjesto u višeboju i 5. mjesto na preskoku. Na kvalifikacijskom turniru u Londonu također je osvojila 5. mjesto na preskoku dok je u višeboju bila 7., te je s tim rezultatom izborila nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Finalistica je mnogih svjetskih kupova, te prošlogodišnja pobjednica Svjetskog kupa u Sttutgardu. Ove sezone nastupila je na turniru Svjetskog kupa u Dohi gdje je osvojila 1. mjesto.

    Tijana Tkalčec – na svjetskoj rang listi za 2011. godinu bila je prva. Početak sezone nije baš dobro krenuo. Lakšu ozljedu zadobila je prilikom doskoka na Svjetskom kupu u Cottbusu, te je na pozivnom A turniru u Zibu skakala lakše skokove koji nisu bili dovoljni za ulazak u finale. Nadamo se da će uz pomoć domaće publike ponoviti finale od prošle godine.

    Teja Belak – mlada slovenska gimnastičarka. Trenutno prva na svjetskoj rang listi. Prošle godine u Osijeku zauzela je 6. mjesto. Sezonu je započela nastupom na Svjetskom kupu u Dohi gdje osvaja broncu.  Uz dobre skokove ima velike šanse za ulazak u finale, ali i borbu za medalje.

    Dorina Boczogo (Mađarska) – Sudionica Olimpijskih igara u Pekingu i s reprezentativnom kolegicom Laurom Gombas kvalifikantica za Olimpijske igre u Pekingu o čemu će mađarski savez odlučiti kroz dodatne kvalifikacije. Na Svjetskom prvenstvu u Tokiju zauzela 14. mjesto na preskoku, uz niz finala i osvojenih medalja na svjetskim kupovima

    RUČE

    Christine Lee – jedna od najboljih kanadskih gimnastičarki. Imati ćemo ju prilike vidjeti na ručama, gredi i tlu. Kandidatkinja je za medalju na sve 3 sprave. Na kvalifikacijskom turniru u Londonu bila je u finalu na ručama i zauzela 5. mjesto dok je u višeboju bila 6. Na turniru Pacific Rim Championship osvaja 4. mjesto. Uz australku Miller glavna je favoritkinja u borbi za medalju.

    Marta Pihan – Kulesza – stalna gošća u Osijeku. Prošlogodišnja pobjednica na Svjetskom kupu u Ostravi. Ove godine bila je u finalima na Svjeskim kupovima u Cottbusu i Dohi gdje je zauzela 5. mjesto. Na svjetskoj rang listi trenutno je 5. Očekuje se dobar nastup i plasman u finale.

    Miller Larisa na Svjetskom prvenstvu u Tokyu zajedno sa svojim australskim timom izborila je direktan nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Na ručama je zauzela 15. mjesto. Na nedavno održanom pozivnom turniru u Zibu osvojila je 3. mjesto, ispred nje su bile kineskinje Huang i Yao. Trenutno je 4. na svjetskoj rang listi.

    Maria Homolova (Slovačka) – kroz višeboj je osigurala nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. U Osijeku će nastupiti na tri sprave (izuzev preskoka), a lani je u Gradskom vrtu zauzela šesto mjesto u finalu dvovisinskih ruča.

    Dorina Boczogo (Mađarska) – Sudionica Olimpijskih igara u Pekingu i s reprezentativnom kolegicom Laurom Gombas kvalifikantica za Olimpijske igre u Pekingu o čemu će mađarski savez odlučiti kroz dodatne kvalifikacije.  U Osijeku 2009. Godine osvojila je treće mjesto na dvovisinskim ručama.

    Sikulova Jana – nakon duže stanke zbog ozljede imati ćemo ju prilike ponovno vidjeti u Osijeku. 2010. osvojila je zlato u Osijeku, te se nadamo da ćemo ju i ove godine gledati u finalu. Finalistica je mnogih svjetskih kupova. Tri puta bila je u finalima Europskih prvenstava, a 2006. na Europskom prevenstvu u Volosu osvojila je 2. mjesto.

    GREDA

    Vasiliki Millousi – jedna od najgracioznijih gimnastičarki današnjice i miljenica publike. Bila je u finalima Europskih prvenstava, u Milanu 2009. i Berlinu 2011., no nažalost bez osvojene medalje. Finalistica je i pobjednica mnogih svjetskih kupova. Ove godine početkom siječnja na kvalifikacijskom turniru u Londonu osvojila je zlato te izborila nastup na Olimpijskim igrama. Na turniru Svjetskog kupa u Cottbusu također osvaja zlato. Odličan početak sezone, želimo joj da zablista i u Osijeku.

    Christine Lee jedna od najboljih kanadskih gimnastičarki. Na Svjetskom prvenstvu u Tokyu bila je u finalu višeboja te zauzela 19. mjesto. Na nedavno održanom turniru Pacific Rim Championships gdje su se natjecale gimnastičke velesile, Kina, Amerika, Japan,Australia, Rusija..osvaja 2. mjesto na gredi. Radi iznimno tešku vježbu i jedna je od glavnih kandidatkinja za medalju.

    Marta Pihan – Kulesza – već poznata osječkoj publici. Prošlogodišnja finalistica u Osijeku. Ove sezone na turniru Svjetskog kupa u Dohi izborila je finale i osvojila 3. mjesto. Na kvalifikacijskom turniru u Londonu izborila odlazak na Olimpijske igre.

    Laura Gombas (Mađarska) – još jedna olimpijska kandidatkinja iz Mađarske, kojoj podjednako radi gotovo sve sprave, a u Osijeku će nastupiti na ručama i gredi.

     

     

    TLO

     Christine Lee – najveća favoritkinja natjecanja. Odlična višebojka koju ćemo gledati na ručama, gredi i tlu. Na sve 3 sprave gotovo je sigurno u finalu. Na nedavnom natjecanju Pacific Rim Championship bila je druga, dok je ispred nje bila samo višebojska svjetska prvakinja iz Tokya amerikanka Wieber.

    Pihan Kulesza – prošlogodišnja pobjednica u Osijeku. Svojom originalnom koreografijom  i težinski zahtjevnom vježbom izborila je mnoga finala svjetskih kupova. Na nedavno održanom Svjetskom kupu u Dohi izborila je finale, ali nažalost bez osvojene medalje.

    Tina Erceg – najveći cilj za ovu godinu je ispunila. Odličnim nastupom na kvalifikacijskom turniru u Londonu izborila je svoje druge Olimpijske igre. Prošle godine osvojila je broncu u Osijeku dok je godinu prije bila srebrna. I ove godine ju očekuje jaka konkurencij na tlu, ali uz dobar nastup očekujemo ju ponovno vidjeti u finalu u borbi za medalju.

    Saša Golob (Slovenija) – još uvijek ima mogućnost nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu obzirom da su kroz kvalifikacije višeboja tu mogućnost osigurale dvije slovenske gimnastičarke, a pravila nalažu da u višeboju svaka zemlja može imati samo jednog predstavnika. Saša je prošle godine u Osijeku bila u finalu na čak tri sprave (tlu, gredi i ručama)

     

     

     

     

    Muškarci

    PARTER

    Diego Hypolito – brazilski gimnastičar, jedan od najtrofejnijih parteraša u poslijednjih 5 godina. Svjetski prvak iz 2007., srebrni na Svjetskom prvenstvu 2006. i brončani sa posljednjeg Svjetskog prvenstva održanog prošle godine u Tokyu. Iako je na Olimpijskim igrama u Pekingu bio prvi u kvalifikacijama sa najvećim šansama za zlato u finalu je pogriješio i zauzeo tek 6. mjesto. Osječka publika upoznala ga je 2009. godine na prvom izdanju Svjetskog kupa kada je osvojio zlatnu medalju ispred Tomislava Markovića.

    Eleftherios Kosmidis – dvadesetogodišnji grk, svjetski prvak iz Roterdama 2010. Osvojio je i dvije brončane medalje na Europskim prvenstvima 2007. i 2009. Na Svjetskom prvenstvu u Tokyu nije uspio osvojiti medalju, a to znači da ga nećemo gledati niti na Olimpijskim igrama.

    Aleksandar Shatilov – izraelski gimnastičar. Sa 182 cm i 77 kg spada među najviše i najteže gimnastičare svijeta. Unatoč velikim proporcijama specijalist je na tlu, a pored toga odličan je i u višeboju. Osvojio je brončane medalje na Svjetskim prvenstvima 2009. u Londonu i 2011. u Tokyu i tim rezultatom izborio nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Sa posljednjeg Europskog prvenstva u Berlinu ima srebrnu medalju, a 2009. u Milanu osvojio je brončanu. Kao i Hypolito nastupio je u Osijeku 2009. kada je osvojio brončanu medalju.

    Enrique Tomas Gonzales Sepulveda – najbolji čileanski gimnastičar. Specijalist na tlu i preskoku. Dvostruki finalist Svjetskog prvenstva 2009. i 2011. Na Svjestkom prvenstvu u Tokyu zauzeo je 22. mjesto u višeboju sa čime je izborio plasman na Olimpijske igre u Londonu. Ima vrlo tešku i raznovrsnu vježbu sa visokom startnom ocjenom i gdje god se nađe u finalu kandidat je za medalju.

    Tomislav Marković – Na sva tri izdanja Svjetskog kupa u Osijeku osvajao medalje, ali ove godine zasigurno će imati najteži zadatak da održi taj kontinuitet. Nakon velikih problema sa ahilovom tetivom Tomislav je konačno zdrav i najuspješniji je hrvatski gimnastičar u ovoj sezoni sa osvojene dvije medalje na turnirima Svjetskog kupa u Cottbusu i Dohi. Obzirom na konkurenciju za medalju biti će mu potrebna izvrsna vježba sa visokom startnom ocjenom.

    KONJ

    Krisztian Berki – iako nije nastupio na Olimpijskim igrama možemo reći da je jedan od najuspješnijih gimnastičara u posljednjih nekoliko godina. Na posljednja četiri Svjetska prvenstva osvojio je dvije zlatne (2011. i 2010.) i dvije srebrne medalje (2009. i 2007.). Na posljednjih 5 Europskih prvenstava osvojio je 4 zlatne medalje (2011., 2009., 2008. i 2007.). Na EP 2010. u Birminghamu nije nastupio zbog ozljede šake. Kao na bilo kojem drugom natjecanju Berki je glavni favorit za zlatno odličje.

    Filip Ude – od svih kandidata za medalju na ovogodišnjem izdanju Svjetskog kupa u Osijeku Filip jedini ima olimpijsku medalju iz Pekinga. Ove sezone nastupio je na turniru Svjetskog kupa u Cottbusu gdje je unatoč padu osvojio odlično 10 mjesto što dovoljno govori o jačini njegove vježbe. Početkom godine izborio je plasman na Olimpijske igre u London i od toga trenutka sve je podređeno dizanju forme na koju s hvataljkama. Nadamo se da će u Osijeku biti njegov dan.

    Daniel Keatings – Osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu 2009. u Milanu, a 2007. godine na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu osvojio je 7. mjesto u finalu na konju. Zbog ozljede dugo je izbivao s velikih natjecanja, ali ove godine vratio se u velikom stilu osvojivši srebrnu medalju na turniru SK u Cottbusu odmah uz nedodirljivog aktualnog olimijskog prvaka Xiao Qina.

    Robert Seligman – četvrti u Cottbusu i finale u Dohi su njegovi rezultati s početka ove sezone. Kao i Marković posebno motiviran pred svojim sugrađanima, ali kao i na parteru na konju je također malo Svjetsko prvenstvo i osvajanje medalje u ovakvoj konkurenciji biti će podvig.

    Sašo Bertoncelj – najbolji slovenski gimnastičar na konju, finalista sa posljednja 2 Svjetska prvenstva, osvajač brončane medalje sa Europskog prvenstva u Birminghamu 2010. U ovu sezonu ušao je osvajanjem zlatne medalje na turniru Svjetskog kupa u Dohi. U Osijeku je do sada osvojio već nekoliko medalja.

    Donna Donny Truyens – Najbolji belgijski gimnastičar također redoviti gost u Osijeku. Od velikih rezultata najznačajniji mu je ulazak u finale na Svjetskom prvenstvu u Roterdamu 2010. Na 3 Europska prvenstva za redom (2007., 2008. i 2009.) ulazi u finale, ali svaki put ostaje na korak do medalje.

    Max Whitlock – jedan od rijetkih mladih gimnastičara koji je izvrsne rezultate u juniorskoj kategoriji nastavio i u seniorskoj. Max je aktualni juniorski Europski prvak na konju s hvataljkama i pobijednik kvalifikcijskog turnira u Londonu održanog početkom godine. Ove godine osvojio je brončanu medalju u Cottbusu. U Osijeku je nastupio i prošle godine kada je u finalu zauzeo 8. mjesto.

    PREČA

    Vlasios Maras – 29–godišnji grčki gimnastičar. Uzmemo li u obzir ukupnu karijeru gimnastičara Vlasios je prvo ime ovogodišnjeg turnira u Osijeku. Naime Maras je dvostruki Svjetski prvak (2001. i 2002.) i jedini gimnastičar u povijesti sa 5 naslova Europskog prvaka. Zadnjih nekoliko sezona gubi priključak sa najboljima, ali na prvom ovogodišnjem turniru Svjetskog kupa u Cottbusu osvojio je 6. mjesto.

    Aljaž Pegan – veteran svjetske gimnastike, 37-godišnji slovenski virtuoz na preči. Svjetski prvak iz Melbournea 2005. i 3 puta viceprvak svijeta. Svoju prvu veliku medalju osvojio je na Europskom prvenstvu 1994. u Pragu i od tada je kontinuirano u finalima velikih natjecanja. Poznat u svijetu gimnastike i po dva elementa koja nose njegovo ime. Dugo ga muči ozljeda leđa zbog koje nije nastupao gotovo godinu dana.

    Yann Coucherat – 33-godišnji francuski gimnastičar specijalist na ručama i preči. Na preči je bio srebrni na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu 2005. kao i na Europskom prvenstvu 2009. u Milanu. Na netom održanom turniru Svjetskog kupa u Dohi osvojio je izvrsno 2. mjesto što govori da je unatoč poodmaklim gimnastičkim godinama i dalje u svjetskom vrhu. U Osijeku će biti jedan od najozbiljnijih kandidata za medalju.

    Mykola Kuksenkov – najbolji ukrajinski gimnastičar osvajač 4. mjesta u višeboju na Svjetskom prvenstvu 2010. u Roterdamu. Na preči mu je najznačajniji rezultat brončana medalja sa Europskog prvenstva 2009. u Milanu.

    Marijo Možnik – peti sa posljednjeg održanog Europskog prvenstva u Berlinu i drugi u ukupnom poretku Svjetskog kupa „A“ kategorije za 2011. Sezonu započeo incidentom u  Cottbusu gdje se usljed treninga preča otrgnula iz konstrukcije poda i uzrokovala Marijevu ozljedu stopala zbog koje je propustio prva dva turnira SK. Nasreću ozljeda ipak nije toliko ozbiljna i vjerujemo da će Marijo pred domaćom publikom biti ponovo uspješan.

    KARIKE

    Lambertus Van Gelder – jedna od najvećih zvijezda na karikama u posljednjih nekoliko godina. Nizozemac zvučnog nadimka „Lord of the rings“ u svojoj bogatoj karijeri osvojio je na Svjetskim prvenstvima srebrnu medalju u Stuttgartu 2007. i brončanu u Arhusu 2006. Na Svjetskom prvenstvu u Tokyu osvojio je 5. mjesto zbog čega mu je za malo izmakao plasman na Olimpijske igre u London. Sa Europskih prvenstava ima dvije zlatne medalje iz 2008. i 2009.

    Arthur Nabarrete Zanetti – aktualni srebrni sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u Tokyu gdje je izborio direktan plasman na Olimpijske igre u London. Uz Hypolita najveća zvijezda brazilske gimnastike i jedan od najozbiljnijih kandidata za olimpijsku medalju. Na nedavno održanom turniru Svjetskog kupa u Cottbusu osvojio je izvrsno 2. mjesto odmah iza aktualnog olimpijskog pobjednika Chen Yibinga. Prema trenutnoj formi najveći kandidat za osvajanje zlatne medalje u Osijeku.

    Danny Pinheiro Rodrigues – od velikih medalja ima samo broncu sa Europskog prvenstva 2008. iako je zadnjih 5 godina konstantno u finalima najvećih natjecanja. Na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio je 5. mjesto i medalja mu je zamalo izmakla. U svijetu gimnastike poznat je po elementu koji nosi njegovo ime i koji trenutno vrlo mlo gimnastičara izvodi.

    Eleftherios Petrounias – 20-jednogodišnji grčki gimnastičar, jedan od najboljih karikaša današnjice iako mu je ovo tek treća sezona u seniorima. Na svom prvom seniorskom Europskom prvenstvu u Berlinu prošle godine osvojio je brončanu medalju. Nažalost, na Svjetsko prvenstvo nije se plasirao iako je bio ozbiljan kandidat za medalju. Uz Zanettija i Van Geldera najveći je kandidat za medalju u Osijeku.

    Oleksandr Vorobiov – jedini u Osijeku koji je osvajao medalje na sva tri velika natjecanja. U svojoj kolekciji Vorobiov ima broncu na Olimpijskim igrama u Pekingu, broncu na Svjetskom prvenstvu u Londonu i sa Europskih prvenstava ima zlato iz 2007. u Amsterdamu te srebro dvije godine kasnije u Milanu.

    PRESKOK

    Ioannis Melissanidis – iako mu je 35 godina i već desetak godina ne bavi se aktivno gimnastikom možemo reći da je Melissanidis najveća zvijezda ovogodišnjeg izdanja Svjetskog kupa u Osijeku. Davne 1996. na Olimpijskim igrama u Atlani osvojio je senzacionalnu zlatnu medalju na parteru zbog čega je postao nacionalni heroj. Četiri godine kasnije nastupio je u finalu preskoka na Olimpijskim igrama u Sydneyu. Poznat je po jednom od najtežih skokova današnjice na preskoku koji nosi njegovo ime (Yurchenko naskok na dasku i dvostruki sklonjeni salto nazad). Nakon dugog izbivanja iz vrhunske gimnastike Ioannis je izabrao upravo Osijek kao mjesto velikog povratka na svjetsku scenu. Koliko trenutno vrijedi morat ćemo vidjeti na natjecanju obzirom da zadnji rezultati datiraju od prije 10 godina.

    Diego Hypolito – često vrhunski parteraši imaju odlične rezutate na preskoku poput Draguleskua, Defera, Sepulvede …. Među njih spada i Hypolito. Iako je na parteu ostvario značajnije rezultate, na preskoku redovito ulazi u finala, a najbolji rezultat mu je 6. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Aarhusu 2006.

    Enrique Tomas Gonzales Sepulveda – kao i Hypolito pored partera odličan je i na preskoku. Na kvalifikacijkom turniru za Olimpijske igre koji se održao početkom godine u Londonu osvojio je 5. mjesto na preskoku. Na turnirima Svjetskog kupa osvojio je nekoliko medalja.

    Marek Lyszczarz – prošle godine u Osijeku osvojio je brončanu medalju. Četiri puta bio je u finalu Europskog prvenstva, ali nažalost nema još medalju sa velikih natjecanja. Ima dva vrlo atraktivna skoka i ako bude imao svoj dan može osvojiti medalju u Osijeku.

    Tomi Tuuha – finski gimnastičar koji je iznenadio Europu osvojivši zlatnu medalju na EP u Birminghamu prije dvije godine. Nakon toga nije bio previše uspješan na Svjetskim prvenstvima kao ni na Europskom prvenstvu prošle godine, ali obzirom na dva vrlo teška skoka može se umiješati u borbu za medalju.

    Igor Radivolov – prošlogodišnji pobijednik u Osijeku. 19-godišnji ukrajinski gimnastičar u svojoj prvoj seniorskoj sezoni osvojio je zapaženo 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Tokyu. Iznimno je eksplozivan i izvodi dva vrlo teška skoka. Obzirom na konkurenciju ima velike šanse obraniti naslov od prošle godine.

    RUČE

    Mitja Petkovšek – dvostruki svjetski prvak i četverostruki europski prvak. Jedan od najelegantnijih gimnastičara. U Pekingu je osvojio 5. mjesto i zamalo mu je izmakla medalja. Prošle godine u Osijeku osvojio je srebrnu medalju odmah iza svjetskog prvaka kineza Wanga.

    Adam Kierzkowski – odličan poljski gimnastičar. Višestruki finalista svjetskih i europskih prvenstava, ali nažalost bez velikih medalja. U Osijeku je nastupio na sva tri izdanja, a prošle godine osvojio je brončanu medalju.

    Yann Coucherat – viceprvak svijeta 2005. u Melbourneu i još nekoliko puta plasirao se u finale Svjetskog prvenstva. Dvostruki europski prvak iz Milana 2009. i Birminhama 2010. te srebrni iz Lausanne 2008.

    Vasileios Tsolakidis – aktualno srebro sa Svjetskog prvenstva u Tokyu i aktualni brončani sa Europskog prvenstva u Berlinu. Grk poznat po vrlo atraktivnim elementima iz najteže skupine koji se izvode iz potpora. Uz Petkovšeka i Coucherata najveći kandidat za zlatnu medalju.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Rijeka je u subotu 23.3.24. bila organizator memorijalnog turnira, prvi puta s novčanom nagradom za kataše/ice u kata disciplini. U kategoriji juniorki Više…

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Sedam hrvatskih gradova u subotu, 23. ožujka, ponovno će disati kao jedan. Tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Više…

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Revija hrvatskog kratkog filma Filmska RUNDA, za svoje osmo izdanje koje će se održati 20. i 21. listopada 2023. u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!