ŽIVOT

Obertauern – Savršeni zimski odmor i zabava, take me back to Obertauern!

Početkom zimske sezone, 18.11.2021. godine, u Obertauernu, snijegom najbogatije austrijsko mjesto zimskih sportova vas očekuje!

Objavljeno 26.10.2021
Darija Kovačić

Previše je vremena prošlo od otkrivanja snijegom prekrivenih planinskih krajolika i uživanja uz ugodnu vatricu kamina. No, prvo se penjemo! Naime, za početak zimske sezone, 18.11.2021. godine, snijegom najbogatije austrijsko mjesto zimskih sportova, poziva vas pod krilaticom “Take me back to Obertauern!”.

Startamo ranije, na višoj smo razini i nudimo više od ostalih – to je obećanje, koje Obertauern, Snježna posuda (Schneeschüssel) smještena u pokrajini Salzburger Land, daje svojoj skijaškoj zajednici diljem svijeta.

‘Tamo gdje je snijeg kod kuće’ mjesto udaljeno samo sat vremena ugodne vožnje od Salzburga savršeno je za vaš zimsko/proljetni odmor. Želite li doživjeti čistu zimsku zabavu dok na drugim mjestima još nije pala nijedna pahulja? Ili dok se drugdje rastopio već posljednji snijeg? Obertauern – skijalište na najvišoj nadmorskoj razini regije Salzburger Land – je po pitanju zasnježenosti jedno od najpouzdanijih skijališta Alpa. Za vas to znači: odlični uvjeti od kraja studenog do početka svibnja!

Take me back. Na staze iz snova.
I u još bolji ugođaj.
Na praškasti snijeg i u planine od carskog drobljenca.
Take me back u zimu po mojem ukusu.
Take me back to Obertauern.

Usred fascinantnog planinskog svijeta regije Salzburger Land, između 1630 i 2313 metara nadmorske visine, očekuje vas 100 km predivnih staza, 1 vlak s kabinama, 18 sjedežnica, 1 vlak sa sjedežnicama i kabinama, 6 vučnica, 26 km divnih loipa za skijaško trčanje, obiteljski snježni park medvjeda Bibo te snježni park za ljubitelje freestylinga.

Osim toga, Obertauern nudi vrlo moderni hotelski i apartmanski komfor, vrhunski wellness i ponude za fitness, mnogobrojne mogućnosti za šoping, bezbroj lokacija za après-ski, uzbudljiv noćni život, brojna prvoklasna događanja i prije svega sasvim opušten i odmoran ugođaj. Ako niste iskusni skijaš, uvijek možete grupno uz instruktora raditi prve skijaške korake a uz činjenicu da i u travnju dolazite u Obertauern kao da je sezona tek počela, nema razloga da ovaj poseban mali grad i ne posjetite!

U svega nekoliko zamaha sportaši su na savršeno pripremljenim stazama, a zahvaljujući jedinstvenoj kvaliteti prirodnoga snijega doživjet će osobit i slobodan osjećaj vožnje. Za snijeg poznat kao champagne powder ne trebate prelaziti ocean. Kristali leda suhi poput praha i sloboda koju staze pružaju sportašima i freeriderima u Obertauernu već od kraja studenog jamče dovoljno mjesta i savršeni doživljaj skijanja po prirodnom snijegu do 1. svibnja 2022.

Termini
Početak sezone: planirano 18.11. 2021.
Tjedni otvorenja: 18.11. – 24.12. 2021.
Opening Track: 25.11. 2021.
Vikend otvorenja skijanja: 26.11. – 28.11. 2021.
Advent u Tauernu: 26.11. – 19.12. 2021.
Bobbyjeva snježna pustolovina: 11.12. – 18.12. 2021.
X.Mas.Track: 16.12. 2021.
Tjedni praškastog snijega: 08.01. – 28.01. 2022.

Ima li išta ljepšeg od osjećaja kada nakon što izađete iz hotelske sobe odmah stupate na stazu? A sve to u lijepoj regiji Salzburger Land. Odavde je svako skijalište pješice dostupno. Godišnji odmor bez auta i bez potrebe za drugim prometnim sredstvima je doista nešto krasno, zar ne?! „Na vrhu“ možete iz svakog smještajnog objekta izravno i bez skijaškog autobusa pristupiti mreži od 100 kilometara staza. To je jedinstveno jamstvo Ski-in/Ski-out – iz kreveta izravno na stazu. Tauernski krug u Obertauernu istodobno raspolaže jednom od najatraktivnijih skijaških krugova Alpskog prostora, koji vas vodi s jednog spusta na drugi. Skijaški krug Super Seven omogućuje zahtjevnom skijašu uspon na 7 najviših vrhova oko Obertauerna. „Sasvim gore“ bit ćete najbliže pravoj sreći zimovanja!

U Obertauernu ćete uživati ne samo u tradicionalnim zimskim sportovima kao što su skijanje, skijaško trčanje i sanjkanje, već se možete okušati i u najnovijim trendovskim disciplinama kao što su snowkiting i snowbiking. A za sve one koji znaju uživati vjerojatno nema romantičnije stvari od vožnje u konjskim zapregama s vašim najdražima kroz čaroliju zimskog krajolika.

Dugo se Obertauern u prvom redu smatrao okupljalištem svih onih koji žele grandiozno skijati i grandiozno slaviti. Zabava après-ski odnosno noćni život u skijaškim postajama smještenima u visokom gorju regije Salzburger Land jednako je legendarna kao i zajamčena zasnježenost, koja je gotovo bez konkurencije. No već nekoliko godina Obertauern privlači sve više obitelji te se u međuvremenu bez sumnje može ubrojiti u regiju koja je u čitavom Alpskom prostoru najbolje opremljena za bavljenje zimskim sportom, a ujedno primjerena za obitelji. Središnja točka oko koje se sve vrti u obiteljski prilagođenom Obertauernu je Obiteljski skijaški park medvjeda Biba koji se nalazi odmah u centru mjesta.

No ipak vam neće biti uskraćen niti noćni život u Obertauernu – bez obzira putujete li sami ili s prijateljima. Ovdašnja uzbudljiva noćna scena ispunit će očekivanja svih posjetitelja: uz vruće ritmove, cool pića upoznat ćete zanimljive osobe, sve uz mnoštvo zabave. Da bi zabava na stazi bila potpuna morate samo skrenuti u jednu od brojnih planinskih koliba. Tamo se možete tijekom dana okrijepiti finim poslasticama, prepustiti se sanjarenju na jednoj od osunčanih terasa ili se uz večeru opustiti uživajući u finom kuhanom vinu.

Gastronomska ponuda Obertauerna je posebna priča. Iznimna gostoljubivost prati vrhunsku pripremu raznolike hrane od koje svakako izdvajamo fantastične Austrijske slastice, okrepljujuće planinske juhe i slasne mesne specijalitete.

Ima li što ljepše od provođenja zajedničkog, obiteljskog zimovanja? Zimovanje koje je zabavno za sve – mlade i one malo starije? Zasigurno nema! Uz to, sve ćete ovo dobiti „na samom vrhu“, na nadmorskoj visini od 1740 metara, na zimovanju u Salzburger Landu. Na zimovanju u Obertauernu!

FOTO Copyright © Tourism office Obertauern & OsijekNews

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U ovom članku donosimo vam popis najboljih wellness odredišta koja će vas regenerirati, opustiti i napuniti vaše energetske baterije.

Uspostavite umnu i tjelesnu ravnotežu uz ultimativni zimski wellness

Zima donosi svoj šarm s bijelim pokrivačem snijega, toplim napicima i ugodnim trenucima uz vatru. Međutim, ova sezona također može Više…

Pratite vremensku prognozu i upozorenja o hladnoći, niskim temperaturama i nepovoljnim vremenskim prilikama te izbjegavajte izlazak, ako to nije prijeko potrebno...

Crveni križ upozorava na hladnije vrijeme te poziva na oprez

U najavi su niže temperature, kiša i snijeg. Izlaganje niskim temperaturama u hladno zimsko doba može uzrokovati štetne posljedice po Više…

Suha i hladna jutra nas čekaju slijedećih dana, a onda opet obrat, što možemo očekivati u slijedećima danima pogledajte u našoj meteo informaciji

Upaljen meteoalarm zbog jutarnje hladnoće

Pred nama je nekoliko suhih dana s vrlo hladnim jutrima, a onda se vraćaju kiša i snijeg. Danas suho, izdana Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Record store day će se održati ispred jedine osječke prodavaonice gramofonskih ploča VinylMania Osijek

Record store day u Osijeku

Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je “INTELIGENCIJA”. Radionice za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta na PTFOS-u počinju u ponedjeljak 22. travnja 2024. od 9 sati

Festival znanosti (22. – 27. travnja 2024.) na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek