Arhiva

Medicinski fakultet obilježava Međunarodni dan sestrinstva

    Objavljeno 12.05.2015
    OsijekNews redakcija

    Dvanaestog svibnja u svijetu se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara. Dan se poklapa i s obljetnicom engleske bolničarke Florence Nightingale čijem djelovanju uvelike idu zasluge za osnivanje organizacije Crvenog križa.

    Ove godine, tema Međunarodnog dana sestrinstva jest „Izjednačavanje razlika: Od dokaza do primjene u praksi“, čimse se nastoji istaknuti važnost istraživačkog rada u sestrinstvu s ciljem unaprjeđenja kvalitete njege pacijenata.

    Ovim povodom u Osijeku će se održati trodnevna manifestacija u organizaciji Medicinskog fakulteta i Hrvatske udruge medicinskih sestara. Prvog dana, danas od 11 do 12 sati održat će se predavanja na temu „Mentorstvo i percepcija Udruge studenata sestrinstva“ i „Muškarci u sestrinstvu“ te svečana dodjela diploma i priznanja studentima u video-konferencijskoj dvorani.

    Od 13 do 16 sati slijedi obilježavanje dana sestrinstva kroz ovogodišnju međunarodnu temu International council of nurses-a (ICN) koja glasi: „Nurses: a force for change: care effective, cost effective.“ u suradnji s HUMS-om i predstavljanje godišnjeg rada Hrvatske udruge studenata sestrinstva Osijek pred članovima HUMS-a, profesorima, studentima i ostalim gostima u P1 dvorani. U 18 sati slijedi organizirana diskusija u suradnji s udrugom CroMSIC Osijek na temu: „Komunikacija liječnika i medicinskih sestara” u kojoj će sudjelovati studenti medicine i sestrinstva te profesori u P1 dvorani.

    Drugog dana, 13. svibnja, od 11 do 14 sati održat će se predavanje o studiju Sestrinstva, kviz znanja i radionica prve pomoći za učenike četvrtih razreda Medicinske škole u prostorijama Medicinskog fakulteta. U 18 sati slijedi diskusija za studente sestrinstva na temu: ‘Zadovoljstvo studenata sestrinstva’ u P1 dvorani.

    Trećeg dana, 14. svibnja program se zatvara partyjem studenata sestrinstva u Tufni.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!