SPORT

Jagode iz Osijeka državni prvaci u graničaru na završnici Plazma Sportskih igara mladih

Osječanka Lucija Rajković je bila najbrža u Rijeci, a ekipa Jagode su postali novi državni prvaci u igri graničara

    Objavljeno 27.07.2023
    Matija Ivanković

    Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih započela je u Rijeci, a djeca iz cijele Hrvatske natjecala su se u graničaru i atletici u sklopu Telemach Dana sporta te se borila za titulu državnih prvaka. Više do 1000 djece u kategorijama 2012. godište i mlađi te 2014. godište i mlađi predstavljali su svoje gradove i županije.

    Ekipa Jagoda iz Osijeka državni su prvaci u graničaru u kategoriji 2014. godište i mlađe, a u 2012. godištu i mlađem Vatreni zmajčeki iz Preloga, prošlogodišnji međunarodni prvaci, treću su godinu zaredom prvaci Hrvatske. Osječani su izvrstan rezultat ostvarili i u ovoj kategoriji, ekipa Zmajčeki uzeli su srebrnu medalju u Rijeci.

    Ekipa Jagoda – Tin Trošić, Lucija Grubišić, Tin Novotni, Lucija Vondrak, Toma Mandić, Lota Jukić, Noa Panjaković, Lena Matoković i Jakov Batinić zajedno s voditeljicom Lianom Mur putuju u Split na Međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja se održava od 21. do 26. kolovoza.

    Najbrži u Rijeci u svojim kategorijama su Jan Božić (Koprivnica), Leona Sušac (Slavonski Brod), Jan Blašković (Križevci) i Lucija Rajković (Osijek), srebro su zaslužili Matej Drenski (Zagreb), Petra Pavlinić (Križevci), Vladimir Grubić (Vinkovci) i Nika Manot (Slavonski Brod), a na trećem mjestu su Niko Novosel (Velika Gorica), Sunčica Iveković (Virovitica), Mihael Majstorović (Požega) i Jana Uzel (Virovitica).

    Medalje najboljima dodijelio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, a direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih Sven Šarčević nagrade koje je osigurao Telemach Hrvatska.

    “Drago mi je da su se Sportske igre mladih vratile u Rijeku, i što se završnica u odigrava u našoj Dvorani mladosti. Rijeka je grad iznimno bogate sportske tradicije i grad velikih sportskih imena, iznjedrio je mnoge olimpijce, a bili smo domaćinom mnogih europskih I svjetskih prvenstava. Veseli me što ćemo tom popisu pridodati i Sportske igre mladih. Sport je važan segment u razvoju svakog djeteta, osim za zdravlje, rast i razvoj, izuzetno je bitan i za druženje te istjecanje socijalnih vještina. Zato je važno da iskoristimo ove Igre kako bismo svi zajedno prenijeli tu poruku I podržali bavljenjem sportom kod djece. Organizatorima Sportskih igara mladih čestitam I iskreno zahvaljujem što već dugi niz godina upravo to promoviraju!” rekao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

    Telemach Dan sporta ove je godine održan u 27 gradova u svim županijama u Hrvatskoj. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu.

    Nastavak Državne završnice u Rijeci je 27. i 28. srpnja kada će se održati natjecanja MIS turnira u odbojci i odbojka na pijesku, a zatim Plazma Sportske igre mladih sele u Split gdje će se održati državna finala Coca-Cola Cupa, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, HP turnir u tenisu, šah, stolni tenis i Kinder Joy turnir u košarci).

    Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Veliki završetak sezone uslijedit će međunarodnom završnicom od 21.   do 25. kolovoza u Splitu.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    U Varaždinu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima na kojem smo i mi imali svoje predstavnike. U konkurenciji Više…

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.