Arhiva

Hrvati će od srpnja lakše do posla u Njemačkoj

    Objavljeno 23.05.2015
    OsijekNews redakcija

    Od prvog srpnja, dvije godine nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, ističe prvi rok za ukidanje ili produljenje prijelaznog razdoblja u otvaranju tržišta rada u zemljama članicama EU prema radnicima iz Hrvatske. Ograničenja zapošljavanja hrvatskih radnika uvelo je 13 zemalja EU, i svaka od njih može to ograničenje ili ukinuti ili ga produljiti za još tri godine. Odluku o tome trebaju donijeti do 1. srpnja ove godine, no nijedna zemlja to još nije učinila.

    Ipak, neslužbeno se doznaje kako će Njemačka, kao jedna od popularnijih destinacija Hrvata koji idu „trbuhom za kruhom“, ukinuti ograničenja od srpnja. Međutim, za sada još nije potvrđeno do koje mjere.

    Prema svemu sudeći, do lakšeg zaposlenja u Njemačkoj moći će doći hrvatski državljani svih stručnih sprema, ali za kadrove koji su deficitarni u toj državi. S druge strane, zanimanja za koja Njemačka ima dovoljno radne snage, uglavnom ona s nižom stručnom spremom, i dalje bi imala ograničenja, odnosno zaposlenje bi zahtijevalo radnu dozvolu.

    Nije nemoguće da se radne dozvole u potpunosti ukinu, no konačna odluka znat će se 30. lipnja.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!