Arhiva

Festival znanosti 2015. od ponedjeljka otvara svoja vrata

    Objavljeno 15.04.2015
    OsijekNews redakcija

    Tjedan od 20. do 25. travnja u Osijeku će svakako obilježiti manifestacija Festival znanosti 2015. koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. U sklopu festivalskog tjedna na više lokacija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera održat će se 188 aktivnosti. Točnije rečeno – 70 predavanja, 63 radionice, nekoliko predstava, izložbi, debata i simulacija suđenja.

    Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti bit će – Sunce. Sunce kao izvor života, Sunce kao energija koja potiče, liječi i mijenja – to su samo neki od motiva o kojima ćemo moći slušati od idućeg tjedna u Osijeku.

    Otvorenje festivala zakazano je za 20. travanj u 12:00 na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, u Auli glagoljice. Tim povodom održat će se dvije predstave: Vlati trave (Maja Lučić, Katarina Arbanas) i Dva Ivana (Tatjana Bertok Zupković). Ostatak iznimno bogatog programa možete pogledati na službenoj stranici Sveučilišta.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!