Arhiva

CityHub – Sve što jedan grad treba

    Objavljeno 06.11.2015
    OsijekNews redakcija

    Osječka IT tvrtka BetaWare, specijalizirana za izradu mobilnih aplikacija, u suradnji s Gradom Osijekom izradila je mobilnu aplikaciju ‘CityHub’.

    Aplikacija služi za prijavu komunalnih problema poput nepropisnog parkiranja, nepropisnog odlaganja smeća, grafitima pošaranih zidova, divljih deponija i slično a sve kako bi Osijek bio ljepši, čišći i uredniji.

    CityHub je modularni cloud servis koji objedinjava gradske službe na jednom mjestu. Radi se o mladoj domaćoj aplikaciji koja se sastoji od tri modula, a dostupna je i na području Osijeka:

    – Komunalno redarstvo
    – Gradske vijesti
    – Gradski vodič

    Komunalno redarstvo:
    Uslikajte problem, izaberite kategoriju problema i prijavite ga nadležnoj službi. Gradski administrator aplikacije CityHub nakon toga provjerava ispravnost prijave i proslijeđuje komunalnoj službi ili servisu koji je nadležan za taj problem. Lokacija na kojoj se nalazi prijavljeni problem automatski se registrira i tako šalje nadležnoj službi kako bi ona u što kraćem roku ispravila uočenu nepravilnost i riješila problem. Prijava problema potpuno je anonimna, što je još jedna pozitivna stvar.

    Gradske vijesti:
    Svaki grad može obavijestiti svoje građane o događajima u gradu, ili da će biti nestanka struje, ili da će možda glavna ulica biti zatvorena za vrijeme održavanja ulica. News modul je savršen način informiranja građana o svemu što će se dogoditi u gradu. Građani će dobiti “push” obavijest u CityHub mobilnoj aplikaciji ili obavijest putem maila o odgovarajućoj vijesti.

    Gradski vodič:
    Istražite najbolje o vašem gradu. Svaki grad može definirati vlastite kategorije (barovi, restorani, hoteli, galerije, i još mnogo toga). U svakoj od kategorija možete dodati stavki koliko god želite s informacijama, geolokacijama, i ‘walk-by’ navigacijom. Ovaj modul posebno je koristan studentima koji studiraju van mjesta prebivališta, te im omogućuje jednostavnije i brže snalaženje unutar grada.

    Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti putem iOS i Android platforme, dok se u budućnosti planira izlazak i na Windows uređajima.

    Popis gradova gdje je CityHub prisutan može se pogledati na službenoj stranici aplikacije ili pak, na Facebook stranici: https://www.facebook.com/CityHubApp/ gdje je slobodno možete zapratiti i biti u toku sa svim novostima.

    Cilj CityHuba je postati dostupan u cijeloj Republici Hrvatskoj, te svim zainteresiranim gradovima i njegovim stanovnicima omogućiti da učine svoj grad ljepšim mjestom.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    VIP Smartica – pametno iskustvo prijevoza

    Jedna od zanimljivih i korisnih novosti za naše građane je VIP SMARTICA, mobilna aplikacija za kupovinu, aktivaciju i validaciju putnih Više…

    Crtalica u Mallu

    Još jedan vikend kada Mall Osijek ostvaruje dječje snove. Ako želite na jedno poslijepodne postati omiljena životinjica, super heroj, princeza Više…

    Đorđe Balašević u Osijeku – još jedan koncert za pamćenje! [Najava koncerta 2017 + poklanjamo ulaznice]

    Đorđe Balašević, jedan od najvećih pjesnika u glazbi u cijeloj regiji, najavio je ponovni dolazak u Hrvatsku i to u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!