Politika privatnosti

Ova Politika privatnosti služi da vam objasni koje podatke prikupljamo o vama i kako koristimo te podatke, kao i da vam pružimo sve druge bitne informacije u vezi s vašim podacima, a u vezi pretraživanja i ostavljanja komentara na Osijek News portalu. Ova Politika privatnosti nadopunjuje Uvjete korištenja na ovom portalu i mijenja ih u dijelu koji se odnosi na zaštitu osobnih podataka, a sve u cilju usklađivanja s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

Kad kažemo MI, pod tim mislimo na Info Pult d.o.o., izdavača elektroničke publikacije Osijek News.

Na Osijek News portalu u okviru funkcije ostavljanja komentara na vijesti, Osijek News omogućava korisnicima da ostave komentare na vijesti na portalu sa sadržajem koji sami definiraju, kao i pod imenom-pseudonimom koji sami određuju. Stoga u vezi ostavljanja komentara, u skladu s vašim pravom na slobodu istraživanja, vi sami birate koje ćete i hoćete li vaše osobne podatke učiniti dostupnima javnosti i hoćemo li mi uopće imati vaše osobne podatke. Pored tih informacija u vezi s komentarima koje vi učinite javnima na našem portalu, mi prikupljamo i vrijeme i datum komentara kao i IP adresu s koje je komentar postavljen.

Sve navedene podatke o vama prikupljamo isključivo u svrhu omogućavanja pretraživanja našeg portala i ostavljanja komentara na vijesti. Samim pristupom portalu i ostavljanjem komentara vi prihvaćate Pravila korištenja, kao i ovu Politiku privatnosti, koji su istaknuti na samom portalu. Pored toga, vaše podatke obrađujemo na osnovi našeg Legitimnog interesa da bismo otkrili i uklonili greške i tehničke probleme koji se mogu javiti u vezi s pretraživanjem portala. Također, vaše podatke po istoj osnovi možemo obrađivati i u slučaju eventualnih zloupotreba naloga kao i sprječavanja istih na komentarima. Ovo uključuje i blokiranje komentara koji krše naše Pravila korištenja i relevantne zakonske propise. Na kraju vaše podatke možemo otkriti ili podijeliti s određenim državnim institucijama ako se to od nas zahtijeva na osnovu zakona. Također, iste možemo otkriti i na osnovu na zakonu utemeljene, pisane, sudske ili druge odluke državne institucije kojoj se na osnovu relevantnih propisa može omogućiti uvid u Osobne podatke.

Kako bismo vam omogućili neometano korištenje portala, mi surađujemo s pojedinim poslovnim partnerima. Odabir naših partnera vršimo na osnovi toga pružaju li dovoljno jamstvo u vezi zaštite osobnih podataka. U situacijama gdje imamo partnere koji su izvan EEA, uvijek zahtijevamo potpisivanje ugovora kojim točno definiramo na koji način naši partneri smiju pristupati vašim podacima i gdje zahtijevamo da implementiraju odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere u skladu s članom 46.2 (c) GDPR. Također, u tim slučajevima i s takvim partnerima potpisujemo i Standarde Ugovorne Klauzule. Informacije o tim kompanijama i poduzetim mjerama zaštite su dostupne na zahtjev upućen na adresu dpo (@) osijeknews.hr. Informacije o mjerama zaštite koje smo poduzeli u pogledu naših IT i drugih sustava, možete dobiti obraćanjem na istu adresu.

U vezi s vašim komentarima čuvamo samo određene informacije, koje smo dužni čuvati na osnovi zakona tijekom razdoblja koje je istim propisano kao minimalo razdoblje zadržavanja. S tim što tekst komentara ostaje sačuvan u online arhivi vijesti zajedno s tekstom vijesti.

Na našem portalu nalaze se naši kolačići kao i trećih strana koji vam omogućavaju da na lakši način koristite portal i krećete se po istom. Neki od tih kolačića se koriste i u svrhu analitike, plasiranja određenih reklama ili predlaganja određenih vijesti. Prilikom prvog posjeta portalu, iskočit će vam obavijest o svim kolačićima koje koristimo, koje podatke oni uzimaju i u koje svrhe. Svi kolačići su svrtstani u sledeće kategorije: nephodni, za unepređenje rada portala, marketing, statistika i ostali. Bez nepohodnih kolačića nije moguće pretraživati i korištiti naš portal. Za sve ostale kolačiće, imaćete mogućnost da li želite da prihvatite njihovo korištenje ili ne. Ako ne prihvatite koristiti takve kolačiće, to vas neće onemogućiti da koristite portal, ali može utjecati na funkcionalnost njegovog korištenja. Detaljnije informacije se nalaze u našoj Politici o Kolačićima koja će vam biti prikazana prilikom prvog posjeta portalu i na kojoj možete izvršiti i pojedinačno podešavanje određenih kategorija kolačića koji nisu nepohodni.

Sva pitanja kao i zahtjeve u vezi s vašim podacima možete postaviti našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka na sljedeću e-mail adresu dpo (@) osijeknews.hr

U svakom trenutku možete uložiti prigovor u vezi s obradom vaših osobnih podataka, nacionalnim tijelima za zaštitu osobnih podataka u vašoj zemlji .

Osijek News zadržava pravo promijeniti ili modificirati ovu Politiku. O važnim promjenama i dopunama Osijek News može obavijestiti korisnike putem e-maila ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na “Osijek News” portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima o Uvjetima korištenja kao i Politici privatnosti.

Ova politika privatnosti stupa na snagu 25.05.2018.

NAJČITANIJE