Arhiva

Životni CABAres: Posljednjeg Jedija dočekujemo uz Klapsku pratnju

    Objavljeno 07.12.2017
    OsijekNews redakcija

    Zijah Sokolović, novi Star Wars nastavak, klapa Cambi, izložba „105 godina kina Urania“, promocija kalendara Udruge Pobjede… u jednom tjednu – samo u našim kinima! Krenimo redom.

    S ponosom vas pozivamo na otvorenje izložbe 105 godina kina Urania 1912. – 2017. povodom 105. obljetnice našega kina, 9. prosinca 2017. u 12:00 h u Muzeju Slavonije (adresa Magistrat, Trg Svetog Trojstva 6). Zgrada kina Urania spada među najznačajnija secesijska ostvarenja u Hrvatskoj i nezaobilazan je primjer u povijesnoumjetničkim pregledima ovog umjetničkog razdoblja. Izgled kina ovjekovječen je na brojnim razglednicama grada Osijeka, a djelovanje kina može se pratiti proučavanjem plakata osječkih kinematografa i pretraživanjem osječkih dnevnih novina od početka 20. stoljeća do danas. Izložba će trajati do ožujka 2018.

    Pozivamo vas na koncert jedne je od najpoznatijih nagrađivanih dalmatinskih klapa – klape Cambi Split. Koncert će se održati u našem kinu Urania u nedjelju 10. prosinca s početkom u 20 h. Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike. Ostalo je još nešto ulaznica, koje se mogu kupiti na blagajni kina.

    …“O upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, o seksu i starosti.“ O svemu tome progovara Zijah A. Sokolović u svojoj skoro trosatnoj „životnoj komediji“ CABAres, CABArei, koju gledamo u utorak 12.12. u 20 h u kinu Urania.

    Pozivamo vas na promociju kalendara pasa osječkog Azila za pse Udruge Pobjede u utorak 12.12. s početkom u 20 h u naše kino Europa. Ovogodišnji kalendar zove se „JA SAM TI“ i broji fotke i priče dvanaestero azilantica i azilanata iz Nemetina.

    U srijedu 13.12. je sila ponovno s nama. U 20 h pretpremijerno gledamo novi nastavak Ratova zvijezda: Posljednji Jedi, kada će nam se pridružiti ekipa iz udruge Star Wars Hrvatka u kostimima koje su samostalno izradili, a moći će se pogledati i tematska izložba radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Osijeka te radove polaznika Star Wars tjedna održanog u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku u studenome. Nakon što je u ‘Ratovima zvijezda: Sila se budi’ kročila u širi svijet, Rey u novom poglavlju sage nastavlja svoje epsko putovanje u društvu Finna, Poea i Lukea Skywalkera. Pridružite joj se i vi! Film je na redovnom programu od četvrtka 14.12.

    U suradnji s American Cornerom Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i Rebeccom Dearlove, stipendisticom Fullbright English Teaching Assistant u Osijeku organiziramo filmski klub pod nazivom American Film Club with Rebecca Dearlove: A Look At American Films: The Classics & The Risktakers. Projekcije filmova održavat će se svake srijede, 13.12. u 16:30 h je na rasporedu projekcija klasika Alfreda Hitchcocka Prozor u dvorište (Rear Window) u prostoru American Cornera u Knjižnici. American Film Club obuhvatit će razdoblja i žanrove američkoga filma. Svake srijede održat će se projekcija jednoga filma i rasprava o istome te će voditeljica pružiti preporuke za slične filmove iz iste kategorije koji bi sudionicima bili zanimljivi za pogledati. Prijaviti se možete svakim danom na broj telefona 031/211-233 ili na e-mail adresu: [email protected].

    Novi filmski tjedan premijerno donosi sinkronizirani nastavak popularnog Medvjedića Paddingtona 2 i  francusku komediju Pedesete su nove tridesete. Na programu i dalje ostaju neobične ljubavne drame Bez ljubavi i Tijelo i duša, provokativan domaći film koji će nas ostaviti bez riječi – Agape, dugo očekivani hit iz Disney Pixar studija Coco, prije kojega gledamo kratkometražni nastavak Snježnog kraljevstva: Olafova pustolovina i predivan i inspirativan hit Čudo.

    Paddington je peruanski medvjedić koji svoje londonske avanture započinje kada se nađe izgubljen na stanici Paddington te ga pronalazi obitelj Brown koja mu pruža krov nad glavom… i puno više od toga. Film je nastao na temelju nagrađivane međunarodno poznate serije knjiga britanskog autora Michael Bonda. U novoj pustolovini veseli medvjedić se nalazi u potrazi za savršenim rođendanskim poklonom za 100. rođendan svoje voljene tete Lucy, koja se pretvara u potragu za lopovima. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik.

    Bez ljubavi iznimno poetičan film koji progovara o univerzalnoj tragediji: nestanak sina. Tijelo i duša je priča o ljudskoj povezanosti, ili još preciznije, o poteškoćama u njenom pronalaženju, a gledamo ga uz sniženu cijenu ulaznice od 15 kn, u sklopu ciklusa 105. godina kina Urania. Nasuprot ovih malo težih tema, Pedesete su nove tridesete je lagana ljubavna komedija o ženi koja ruši stereotipe: seli se nazad k roditeljima u svojoj 50-oj. Nakon što ju napušta muž i ostane bez posla, Marie-Francie ponovno pronalazi sreću u životu te dokazuje da su pedesete nove tridesete.

    Temeljeno na bestseleru New York Timesa, ČUDO je nevjerojatna inspirativna topla priča o Augustu Pullmanu, dječaku rođenom s teškim genetskim poremećajem. Njegova priča je topla i dirljiva, puna ljudskosti i nade, upornosti i vjere u ljude… samo vjerujte u čuda i sve je moguće.

    Agape, kontroverzan i provokativan film kojim redatelj Branko Schmidt zaokružuje svojevrsnu trilogiju kritike društva (‘Metastaze‘ i ‘Ljudožder vegetarijanac‘) i koji će zasigurno iznenaditi hrvatsku publiku te srušiti brojne tabue.

    Coco i velika tajna novi je zapanjujući animirani i na hrvatski jezik sinkronizirani kino hit za sve generacije. Kao i svaki put do sada, Disney Pixar studio nam donosi iznenađenje za sve ljubitelje Snježnog kraljevstvaOlafova pustolovina koji se prikazuje prije svake projekcije filma Coco.

    Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

    Kinematografi Osijek d.d.
    Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
    tel/fax Uprava: +385 31 205 501
    kino Urania + 385 31 205 507
    www.kinematografi-osijek.hr
    Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

    Program Kina Urania 7.12.-13.12.2017 by OsijekNews on Scribd

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Revija hrvatskog kratkog filma Filmska RUNDA, za svoje osmo izdanje koje će se održati 20. i 21. listopada 2023. u Više…

    Osim Murine, u novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i nastavak velikog animiranog hit crtića Avanture obitelji Bigfoot gdje odlazimo s Adamovom neobičnom obitelji na još jednu nezaboravnu pustolovinu

    KINO „Snovi obično umiru u raju“…

    …rečenica je koju u jednoj od scena filma Murina izgovori bogati američki poduzetnik Javier (Cliff Curtis), a koja je ujedno Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

    Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!

    Ljeto je u Portanovi - a Portanova nagrađuje. Sljedećih tjedana očekuju vas još vrijednih nagrada, a ove nedjelje Polaris i Surfer na II katu rade

    Ovaj tjedan osvoji Tommy Hilfiger par obuće po izboru u Portanovi