Arhiva

Završilo 1. Proljeće u Domu tehnike

    Objavljeno 05.04.2015
    OsijekNews redakcija

    Od ponedjeljka 30.03.2015. pa sve do srijede 01.04.2015. u Domu tehnike je održano 1. Proljeće u Domu tehnike. Polaznicima su ponuđene tri radionice, dvije trodnevne i jedna jednodnevna.

    Zrakoplovni modelari su predstavili novu radionicu upoznavanja s rotokopterima na daljinsko upravljanje. Kroz tri dana prošli su teoretski dio i tehniku upravljanja rotokopterima u dvorani Osnovne škole Vladimir Becić. Održano je natjecanje kojem su prisustvovali roditelji polaznika, koji su izuzetno zadovoljni ponuđenom novom radionicom. Radionicu je održao Antun Šikić.

    Na radionici Uvod u arduino polaznici su mogli naučiti osnove programiranja i elektronike, te kako ih povezati pomoću arduina izrađujući modele semafora i treptajućeg svjetla; naučili su kako pospojiti sve komponente u traženi oblik i zatim ih programiranjem upravljati.

    Također su se upoznali sa tehnologijom 3D printanja i kako napraviti i isprintati 3D model. Modelirali su pomoću programa Minecraft i svatko je izdizajnirao i pomoću 3D printera isprintao svoju kreaciju za uspomenu. Radionicu je vodio Mario Filipović.

    Tijekom radionice maketarstva izrađene su kućice za ptice. Na radionici su se polaznice upoznale sa UNIMAT Basic strojevima, na kojima su izrezivale elemente za kućice, koje su prije toga same pripremile. Izrađene kućice su na kraju kreativno obojale i ukrasile. Polaznice su svoje kućice ponijele svojim domovima. Ovu jednodnevnu radionicu je vodila Katarina Tomić.

    Sudjelovalo preko dvadeset polaznika kojima su na kraju svake radionice uručene diplome.

    Prvo Proljeće u Domu tehnike organizarno je u suradnji Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka, Aerokluba Osijek i Informatičkog kluba Osijek. Koordinatorica i organizator samog događaja je Nataša Dorić, voditeljica Centra tehničke kulture Osijek/ZTK Grada Osijeka.

    ‘Zahvaljujemo se na podršci Zajednici tehničke kulture osječko-baranjske županije, te OŠ Vladimir Becić, koja nam je ustupila dvoranu za treniranje upravljanje rotokopterima’ – zaključila je Nataša Dorić.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Završila radionica Arduina

    Ovotjedna petodnevna radionica 13. Ljeta u Domu tehnike, je radionica vezana uz platformu Arduino, te postavljanje i programiranje interaktivnih stepenica. Više…

    Arduino Day 2015.!

    U suradnji s Domom tehnike, #labOS hacklab organizira dan otvorenih vrata u subotu, 28. ožujka, kada se slavi nastanak Arduina. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!