Arhiva

Završila radionica robotike u domu tehnike

    Objavljeno 21.08.2015
    OsijekNews redakcija

    21. kolovoza 2015. privedena je kraju jedanaesta radionica 13. Ljeta u Domu tehnike. Kroz pet dana radionice 16 sudionika radionice robotike upoznalo se sa osnovnim principima robotike.

    Počeli su sa sastavljanjem raznih pomičnih i nepomičnih modela pomoću elemenata Fishcertechnik konstruktorskih setova kako bi se upoznali osim sa samim elementima i sa osnovnim načinima prijenosa gibanja. Nakon toga uslijedilo je upoznavanje osnovnih strujnih krugova tj. kako se u strujni krug mogu spajati izvor, trošila i prekidači.

    Kada su stekli sva elementarna znanja koja su im potrebna za rad sa Fishcertechnik Robo Interface sučeljem svatko od sudionika dobio je priliku da sastavi i isprogramira semafor čime su stekli osnovne vještine programiranja u programu RoboPro.

    Naposljetku da bi zaokružili sve naučeno u jednu cjelinu učenici su koristeći se sučeljem, elektromotorima, raznim senzorima i lampicama izradili i isprogramirali robotska kolica koja samostalno prolaze kroz labirint.

    Tijekom same radionice, korištenjem opreme, koju nam je privremeno ustupila na korištenje Hrvatska zajednica tehničke kulture, učenici su stekli i osnovne vještine u elektronici izrađujući elektroničku značku tj. bedž.

    U ime Društva pedagoga tehničke kulture Osijek, radionicu je održao Danijel Rakić uz asistenciju Ivana Klešića. Organizator radionice je ZTK Grada Osijeka , a suorganizator ZTK Osječko-baranjske županije.

    Slijedeći tjedan će se održati zadnje dvije radionice 13. Ljeta u Domu tehnike: KONSTRUKTORSTVO(učenici 1-8 razreda) i ZRAKOPLOVNO MODELARSTVO(učenici 1-8 razreda).

    Kao zadnje iznenađenje za sve zainteresirane, neovisno o dobnoj skupini, organizirano je besplatno PREDAVANJE ‘ŽIVOT U ORBITI’. Predavanje će se održati u ponedjeljak 24. kolovoza 2015. od 9.30 – 12.00 sati u velikoj dvorani Doma tehnike (drugi kat), Trg Jurja Križanića 1.

    Predavač je Goran Nikolašević. Organizatori predavanja su Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i World Space Week Hrvatska, a potporu je pružila ZTK Osječko-baranjske županije.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Počelo je 13. Ljeto u Domu tehnike

    Od 29. lipnja pa sve do 28. kolovoza u vremenu od 9.00 – 12.00 sati, po unaprijed određenom rasporedu održavat Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!