Arhiva

Završeno Županijsko natjecanje 2. Kolo Modelarske lige

    Objavljeno 13.05.2016
    OsijekNews redakcija

    Dana 12.05.2016. . na sportskom aerodromu Osijek-Čepin, održano je 2. (županijsko) kolo Modelarske lige. Sudjelovalo je 36 najbolje plasiranih natjecatelja (učenika od 5. do 8. razreda), pobjednici 1. kola s područja Osječko-baranjske županije.

    Gosti na 2. kolu bile su ekipe iz: Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ , Udruge Zvono Belišće. SOS Dječjeg sela Ladimirevci, OŠ Matija Gubec Donji Tavankut, Katoličke osnovne škole Požege.

    U 1. kolu Modelarske lige na području Osječko-baranjske županije bila su organizirana natjecanja u : Našicama, Vladislavcima, Osijeku, Čemincu, Popovcu i Valpovu. U natjecanje se uključilo 320 natjecatelja odnosno 160 ekipa.

    Prije samog natjecanja sve prisutne pozdravili su tajnik Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije (ZTK OBŽ) gospodin Ivo Grgić, prof. , predsjednik ZTK OBŽ gospodin Marin Kordić, dipl.iur. Natjecanje je službeno otvorio voditelj odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež Grada Osijek gospodin Davor Brust. Natjecatelje je s pravilima upoznao voditelj provedbe natjecanja gospodin Antun Šikić. Tehnička tvorevina koju su natjecatelji imali za zadatak izraditi bila je dječja stolica. Zadatak su učenici izrađivali od šperploče koristeći se Unimat Basic strojevima koji su sigurni za rad. Prve tri najuspješnije ekipe bile su:

    – 3. mjesto: Kevin Lovaković i David Kovač iz OŠ Zmajevac (Mentor: Andreja Vukadinović, prof.)
    – 2. mjesto: Frano Vujević i Gabrijel Vidović iz OŠ J.J.Strossmayera Đurđenovac (Mentor: Marko Fogec, mag.ing.el.)
    – 1. mjesto: Dora Borić i Josip Capan iz Centra tehničke kulture Osijek – ZTK Grada Osijeka (Mentor: Katarina Tomić, prof.)

    Za prve tri ekipe sponzori ZTK OBŽ, ZTK Grada Osijeka, Karolina d.o.o., Aeroklub Osijek i Euroherc d.d. osigurali su prigodne nagrade. Osim nagrada sponzora, najuspješniji su se također i plasirali u 3. kolo Modelarske lige odnosno državnu razinu Modelarske lige koja će se održati od 27.05. do 29.05.2016. u Nacionalnom centru tehničke kulture Kraljevica u Kraljevici. Organizatori se zahvaljuju svim natjecateljima, mentorima, ravnateljima škola, gostima i svim ostalima koji su na bilo koji način poduprli projekt Modelarske lige u Osječko-baranjskoj županiji.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!