4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

105-godina-kina-Urania-31.8.-6.9.2017

Zajedno proslavimo “105 godina kina Urania”

Uz Ja nisam tvoj Crnac i Mladi Karl Marx koje ćemo prikazivati kao uvod u program 105 godina kina Urania, novi filmski tjedan premijerno donosi brzo jureću akciju Vozač i komediju Čuvaj me s leđa. Na programu i dalje ostaju ratni hit Dunkirk te animirani i na hrvatski sinkronizirani nastavak Tvrd orah 2

Najdraža stara dama iz centra grada, ove godine slavi svoju 105. obljetnicu. Budući da ova brojka zaslužuje i primjerenu proslavu, Kinematografi Osijek su Vas odlučili  počastiti brojnim iznenađenjima kao dio programa „105 godina kina Urania“. Pripremaju za svakoga ponešto, a kreću već od ovoga tjedna, projekcijom 2 zanimljiva filmska biografska naslova, koja povezuje glavna osoba zadužena za njihov nastanak. Riječ je o redatelju Raoulu Pecku. Rođen u Port-au-Princeu na Haitiju, studirao je na Akademiji za umjetnost i film u Berlinu, njegov igrani film „L’homme sur les quais“ (1993.) bio je prvi karipski film prikazan u natjecateljskom dijelu festivala u Cannesu, a između 1996. i 1997. bio je ministar kulture Haitija.

Ja nisam tvoj Crnac mu donosi nominaciju za Oscara u dokumentarnoj kategoriji 2016. godine, kao i brojne druge nominacije i nagrade, a upravo njega gledamo u četvrtak 31.8. u 19:30 h i ponedjeljak 4.9. u 19:30 h u kinu Urania. U potpunosti ispričan riječima Jamesa Baldwina, ovaj prodoran i uznemirujući esej o stvarnom životu afričkih Amerikanaca, koji većina američke srednje struje još uvijek ignorira, vraća se na tragične smrti Malcoma X-a, Martina Luthera Kinga i Medgara Eversa.

Mladi Karl Marx govori o ranim Marxovim danima i rađanju Komunističke lige. Godine 1844. Karl ima 26 godina i živi sa ženom Jenny u pariškom egzilu. Tamo će prvi put upoznati Friedricha Engelsa i ubrzo će ga oduševiti njegova inovativna studija o bijedi engleskog proletarijata. Tu započinje njihova priča o sukobu oko različitih teorija i pristupa, koja se reflektira na socijalne i političke nemire u različitim povijesnim epohama. Film će se moći pogledati u nedjelju 3.9. u 19 h i utorak 5.9. u 19:30 h.

Uz Ja nisam tvoj Crnac i Mladi Karl Marx koje ćemo prikazivati kao uvod u program 105 godina kina Urania, novi filmski tjedan premijerno donosi brzo jureću akciju Vozač i komediju Čuvaj me s leđa.  Na programu i dalje ostaju ratni hit Dunkirk te animirani i na hrvatski sinkronizirani nastavak Tvrd orah 2, za naše najmlađe.

Čuvaj me s leđa nova je akcijska komedija u kojoj glavne uloge imaju Samuel L. Jackson i Ryan Reynolds. Jackson je najtraženiji plaćeni ubojica na svijetu, a vrhunski agent (Reynolds) ima zadatak štititi ga. Plan propada već u startu, jer se pokaže da su njih dvojica već godinama zakleti neprijatelji. Hoće li uspjeti prijeći preko svojih ranijih nesuglasica kada im krvožedni istočnoeuropski diktator Vladislav zaprijeti životom?

Na program stiže još jedna zanimljiva akcija, puna nevjerojatnih jurnjava automobilima – Vozač. Baby je mladi i talentirani vozač automobila koji služe za bijeg nakon pljačke, kojemu je glavni suradnik u njegovom poslu… glazba. Kada upozna djevojku snova, vidi priliku za bijeg od kriminala, no za kraj mora izvesti pljačku unaprijed osuđenu na propast, koja će zaprijetiti njegovom životu, ljubavi i slobodi.

Kada se 400.000 ljudi nije moglo vratiti svome domu… dom je došao po njih! Novo remek-djelo proslavljenog Christophera Nolana Dunkirk, vjerno prikazuje događaje tijekom nevjerojatne bitke kod Dunkirka te evakuacije savezničkih vojnika koji su bili opkoljeni njemačkom vojskom u Francuskoj 1940. godine.

Vjeverica Surly se vrača s novom avanturom šašavo-orašastih dimenzija: Tvrd orah 2. Stari autsajderi u novoj avanturi otkrivaju kako gradonačelnik želi sagraditi divovski zabavni park u njihovom parku. Kako bi spriječili gradonačelnika da uništi njihov dom morat će se udružiti s ostatkom životinja iz parka.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Kinematografi Osijek d.d.
Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
tel/fax Uprava: +385 31 205 501
kino Urania + 385 31 205 507
www.kinematografi-osijek.hr
Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

Program Kina Urania 31.8.-6.9.2017 by OsijekNews on Scribd

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek