Arhiva

Za 17. milijuna kuna obnoviti će se stari studentski dom

    Objavljeno 15.08.2016
    OsijekNews redakcija

    Protekloga tjedna počeli su najavljeni, gotovo 17 milijuna kuna vrijedni radovi na rekonstrukciji zgrade starog studentskog doma na adresi Ulica Ivana Gorana Kovačića 4, u koji će, prema planu, u svibnju iduće godine moći useliti ukupno 193 studenta korisnika.

    Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 26. srpnja, sklopilo je ugovor s tvrtkom MONTE-MONT d.o.o. iz Osijeka za izvođenje radova, koji su sufinancirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Osim s izvođačima radova, sklopljeni su ugovori i sa stručnim nadzorom nad izvođenjem radova, tvrtkom Respect-ing d.o.o. iz Osijeka te s projektantskim nadzorom, zajednicom ponuditelja MHM-inženjering d.o.o.; INEL d.o.o., ELIGO d.o.o. i BP CONSULTING d.o.o iz Osijeka.

    – Radovi su počeli odmah po potpisu ugovora, a bit će završeni za šest mjeseci, dok će studenti u rekonstruirani i novoopremljeni studentski dom moći useliti početkom svibnja 2017. godine. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju i modernizaciju zgrade sagrađene 1968. godine te poboljšanje njezine energetske učinkovitosti, a zadovoljavat će i važeće protupožarne uvjete, tako što će se uz zapadnu stranu zgrade ugraditi vanjske protupožarne stube te će se izgraditi i plato za pristup vatrogasnim vozilima čime će sigurnost doma biti na visokoj razini“, ističu na Sveučilištu.

    Trenutačan broj od 256 ležaja u starom domu rekonstrukcijom će biti smanjen na 193. Ukupno će sadržavati 80 dvokrevetnih soba, 23 jednokrevetne, dvije trokrevetne sobe te četiri jednokrevetne sobe potpuno prilagođene osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Studentske sobe imat će veći komfor, budući da će se svake tri sobe prenamijeniti u dvije sobe s kupaonicom između njih. Do sada su kupaonice bile zajedničke po svakoj etaži doma.

    Radove su ovoga tjedna obišli predstavnici projektnog tima Sveučilišta te predstavnici izvođača radova.

    – Već pri prvim radovima uklanjanja podova vidi se koliko je dom derutan i prijeko mu je potrebna obnova. Što se tiče smještaja studenata, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Odluku kojom će do završetka rekonstrukcije studentskog doma 193 studenta, koji su na natječaju Studentskog centra u Osijeku dobili smještaj u domu, ostvariti pravo na subvenciju za privatan smještaj u mjesečnom iznosu od 400 kuna, dok će nakon završetka radova imati mogućnost useljenja u studentski dom – objasnio je voditelj projekta prof. dr. sc. Damir Markulak, prorektor Sveučilišta u Osijeku za strategiju razvoja i prostorno planiranje.

    Tomislav LEVAK
    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!