Arhiva

Vrijedna donacija za poplavljeno područje općine Gunja

    Objavljeno 25.04.2015
    OsijekNews redakcija

    Općina Gunja, teško stradala u prošlogodišnjim poplavama, ovih je dana dobila još jednu vrijednu donaciju. Naime, anonimni donator posredovanjem inicijative „Hrvatski prijatelji“ darovao je općini 32 radna stola, isto toliko radnih stolica te 10 konferencijskih stolica. Prema riječima načelnika općine Gunja, Hrvoja Lucića, ova donacija izvrsno će poslužiti za opremanje prostorija Općine i udruga aktivnih u Gunji.

    Inicijativa „Hrvatski prijatelji“ nastala je u srpnju 2014. na poticaj Udruge GOGO i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Sv. Rok iz Osijeka, a uz pomoć i potporu Općine Gunja i njezinog načelnika Hrvoja Lucića. Osnovni smisao inicijative Hrvatski prijatelji je izravna, neposredna pomoć najteže stradalima u poplavama.

    Na web stranici www.hrvatski-prijatelji.com.hr objavljeni su podaci obitelji koje su se prijavile i kojima pokušavamo pomoći, fotografije njihovih uništenih domova, telefonski broj na koji ih se može dobiti te privatni bankovni račun svake od obitelji na koji svi zainteresirani mogu vršiti uplate. Dakle, inicijativa osigurava direktnu pomoć, bez posrednika, a svaki donator zna imena i prezimena članova obitelji kojoj je pomogao.

    Na web stranici se, osim podataka o obitelji, nalazi i popis donatora svake obitelji, bez iznosa donacije, osim na zahtjev donatora. Fizičke osobe koje na račun pojedine obitelji jednokratno ili u više navrata uplate ukupno 500 kn, a pravne 2000 kn, stječu status „Hrvatskog prijatelja“ te obitelji. U tom statusu navedene su na web stranici, a po završetku projekta bit će im izdana potvrda-zahvalnica.

    Do sada je posredovanjem inicijative 37 obitelji dobilo svoje donatore koji su postali njihovi „Hrvatski prijatelji“. Osim navedenih 37, objavljeni su podaci još 42 obitelji koji čekaju svoje donatore i „Hrvatske prijatelje“.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Godina dana od pokretanja inicijative ‘Hrvatski prijatelji’

    Točno prije godinu dana javnosti je predstavljena inicijativa „Hrvatski prijatelji“. Inicijativa je nastala na poticaj udruge GOGO i UHDDR T.O. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!