Arhiva

Vinceška u Općini vrhunskih vina

    Objavljeno 17.01.2017
    OsijekNews redakcija

    Običaj Vinceška star je više stoljeća. Vezan je za blagoslov vinograda i vina i njime počinje nova vinogradarska godina. Običaj je da se na čokot objesi najveća kobasica i zalije vinom kako bi sljedeća godina bila rodna, a grozdovi veliki poput kobasice. Nekad je blagoslov bio u prvom planu, a danas se taj blagdan uglavnom obilježava druženjem uz vatru, pečenjem kobasica i slanine nabodene na šibu ili kuhanjem čobanca, graha prema tradicionalnoj recepturi, uz pijenje vina, tamburašku muziku i pjesmu i u veselom društvu.

    Na dan sv. Vinka u Baranji su otvorena vrata svih vinskih podruma u Baranji, a pogotovo u Općini vrhunskih vina ili ti Općini Kneževi Vinogradi. Nekad su vinari paljenjem vatre ispred podruma dali znak prolaznicima, gostima da su dobrodošli i da mogu u tom podrumu ispeći ono što imaju u torbi. Na taj dan vinari časte svoje poslovne partnere, radnike, poznanike, ali pošto nemaju svi poznanike u Karancu, Kamencu, Kotlini, Kneževim Vinogradima, Suzi ili Zmajevcu, Udruga Surduk Vam je skupila nekoliko ponuda vinara, ali naravno osim tih ponuda u subotu i nedjelju rijetko koja vrata podruma ćete naći zaključana. Put pod noge, dođite na Vincešku u Općinu Kneževi Vinogradi.

    ZMAJEVAC

    Ponuda Vinarije Gerstmajer za 21.  i  22.01.2017
    Vinarija Gerstmajer za sve posjetitelje otvara svoja vrata u 11:00 h. Posjetitelji mogu sami peći domaću slaninu i kobasicu na ražnju a u 15:00 h mogu kušati domaći grah uz prethodnu najavu. Kušanje vina uključeno je u kotizaciju , koja iznosi 50,00 kn.

    Rezervacije zaprimamaju do 20.01.2017. na tel. broj : 091-44-99200

     

    Ponuda Vinarije Čočić za 21.01.
    Cijena programa: 100 kuna po sobi

    U cijenu je uključeno: kuhana rakija za dobrodošlicu, pogačice sa čvarcima i zmajevačka masna pogača, kobasica i slanina na štapu, turšija i kiselo zelje, ajvar, domaći kruh ispod peke, makovnjača, pola litre vina po osobi, orahovac/višnjevača
    Molimo prijavite se do srijede, 18. siječnja na mail : [email protected] ili brojeve telefona : 091 622 22 62; 098 9476 842, a možete se javiti i na Facebook stranicu Podrumi Čočić&salon Poklona

    Ponuda bez najave: kobasica, slanina, kruh, luk te 1/2 litre vina po osobi 50,00 kn

    Ponuda Restoran Vinarija Josić 21.-22.01.
    Otvorena vatra ispred restorana (mogućnost pečenja ražnjića ), kuhano vino

    razni specijaliteti ispod peke (divlje ,prase ,teletina)

    živa glazba i subotu i nedjelju

    Rezervacija na broj: 099-736-5945 ili na mail [email protected]

     

    Ponuda Etno kuće Martinov 21.-22.01.

    Vrata podruma za Vas su otvorena od 13:00 sati. Ponuda za najavljene goste, u vrijednosti 75 kn po osobi, nudi: piće dobrodošlice; domaća rakija, orahovac, višnjevača te 0,5 L vina (po osobi u cijeni); pečena slanina i kobasice, grah u kotliću, ajvar te kiseli kupus i zimnica (turšija).

    Za prolaznike bez prethodne najave, je ponuda nešto drugačija, a ona glasi: 50 kn po osobi te uključuje 0,5 L vina, pečenu slaninu i kobasice s ajvarom. Za sve goste tu je i desert koji uključuje štrudlu s jabukama, makovnjaču te gibanicu s orasima.

    Najaviti se možete putem mobilnih telefona: 0915642325 ili 0915175998.


    Čokot čarda 22.01.

    Grah, degustacija vina. Rezervacija na 091-220-11-10

     

    SUZA:

    Vinarija Pinkert svoje poslovne suradnike, prijatelje očekuje tradicionalnim specijalitetima 21.01. od 18:00 sati.

    Vinarija Kolar otvorena je za posjetitelje 21.01. i 22.01.

     

    KARANAC:

    Vinarija Sabo

    Otvorena vrata podruma od 13:00 sati

    Degustacija vina u 4 slijeda uz Szabó zakuske.
    Cijena 60,00 kn

    Rezervacije na broj: 098/964-5237

    Za sva dodatna pitanja možete nazvati Udrugu Surduk na broj mobitela 099/699-10-22 ili poslati upit na mail [email protected].

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    FOTO Vinceška u Zmajevcu

    Ove godine je bila teška odluka, kada posjetiti Baranju, tj. Zmajevac jer Vinceška se slavila 22.01. u nedjelju ali vinari, Više…

    Vinceška u Baranji (programi i ponude)

    Vinceška je tradicionalna proslava povodom blagdana Svetog Vinka 22.1. kojeg se smatra zaštitnikom vina i vinogradara. Običaj Vinceška je star Više…

    Otvoren lateralni kanal između Zmajevca i Kneževih Vinograda

    Općina Kneževi Vinogradi od jučer je bogatija za važni višenamjenski kanal prema Zmajevcu. Nakon dvije godine rada, tijekom kojih je Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!