Arhiva

Večer matematike u Osijeku: Igrom do znanja!

    Objavljeno 08.12.2015
    OsijekNews redakcija

    Matematika nije bauk i ima svoju zabavnu stranu! Pokazali su to u Osnovnoj školi Višnjevac na Večeri matematike na kojoj su se kroz mnoštvo igara nadmetali i na interaktivnim radionicama učili učenici od 1. do 8. razreda.

    Večer matematike je manifestacija nastala u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, strukovne udruge matematičara, koja za cilj ima popularizirati matematiku u društvu te ukazati na njezinu primjenjivost u svakodnevnom životu. Ove godine se održala po treći puta na razini države u brojnim  vrtićima, školama i ostalim obrazovnim ustanovama.
    Preporuka HMD-a je da u vrtićima i osnovnim školama djeca sudjeluju zajedno sa svojim roditeljima. Dokazano je kako pomoć roditelja u pojašnjavanju obrazovnih zadataka pozitivno utječe na dječja postignuća, a upravo ovakva druženja pomažu jednima i drugima da razumiju međusobne potrebe i izazove.

    Tangrami i ukazivanje na veze s biologijom, zemljopisom, od origamija do šaha, kroz igru se podsjećalo na opipljivu primjenu različitih znanja u stvarnom životu.

    „Matematičke probleme svakodnevno uspješno rješavamo, nesvjesni vlastita talenta. Kroz rad se trudimo stvoriti pozitivan stav prema matematici i približiti je učenicima. Zahvaljujemo se svim učenicima i  njihovim roditeljima koji su svojim prisustvom pridonijeli da nam Večer matematike protekne u ugodnoj atmosferi i veselom druženju. Posebno nas veseli uzlazni trend jer je ove godine sudjelovalo ukupno 154 učenika, roditelja i učitelja naše škole.“, izjavila Blanka Lendić, profesorica matematike u OŠ Višnjevac.

    Tekst i foto: Goran Orlić/OŠ Višnjevac

    matematika2

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!