Arhiva

Usvojen novi Zakon o komasaciji

    Objavljeno 25.04.2015
    OsijekNews redakcija

    Jučer je u hrvatskom saboru prihvaćen novi Zakon o komasaciji. Postupci komasacije trebali bi nakon 30 godina omogućiti okrupnjavanje posjeda i katastarskih čestica poljoprivrednog zemljišta, uređenje putne i kanalske mreže, navodnjavanje, sređivanje vlasničkih i drugih odnosa itd.

    Komasacija će se provoditi na temelju višegodišnjih i godišnjih programa. Višegodišnje, na pet godina, donosi Hrvatski sabor, a godišnje Vlada. Do 1991., prema podacima Državne geodetske uprave, komasirano je oko 822 tisuće hektara u 11 jedinica regionalne samouprave.

    Također je donesen i Zakon o Hrvatskoj agronomskoj komori koji uređuje da je učlanjenje u Komoru dobrovoljno te da članstvo ovlaštene agronome obvezuje da se pridržavaju prava i obveza koji iz njega proizlaze. U roku od 30 dana nakon stupanju Zakona na snagu imenovat će se povjerenstvo za provođenje prvih izbora za tijela Komore i održavanje izborne skupštine, a najkasnije u roku od šest mjeseci raspisat će se prvi izbori za tijela Komore.

    Financijska sredstva za rad Komore osiguravaju se od upisnine, članarine, naplatom usluga, donacijama te iz drugih izvora.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!