Arhiva

Uskoro svečano otvorenje pivskog festivala ‘Dani prvog hrvatskog piva’

    Objavljeno 07.09.2015
    OsijekNews redakcija

    Svečano otvorenje pivskog festivala „Dani Prvog Hrvatskog Piva“ održat će se u srijedu, 9. rujna u 11:00 sati, na glavnom Trgu dr. Ante Starčevića u Osijeku.

    Program otvorenja

    Dane piva otvorit će puštanjem piva iz velike bačve, uz nogometaše NK Osijek, direktor Pivovare Osijek, gradonačelnik Osijeka i direktor gradske Turističke zajednice. Program otvorenja popratit će svečano ukrašena tramvajska „ljetna“ kola s koje će se posjetiteljima dijeliti pivo, a na njima će svirati tamburaški sastav „Lege“ koji će i u pivarskom šatoru prije glavnih izvođača zabavljati posjetitelje.

    Pridružite se proslavi tradicije iz 1664. godine u pivarskom šatoru!

    Najbolja zabava uz najbolje pivo održava se u Osijeku od 9. do 19. rujna, kada Grad na Dravi postaje centar odličnog pivskog provoda i zabavne glazbe za veselo i šaroliko društvo. Na prostoru Katakombi u Krunskoj utvrdi uz Dravu svaki dan (s malom stankom 14. i 15. rujna) od 19:00 do 03:00 sata uživat ćemo u okusu originalnog i neodoljivog piva iz najstarije hrvatske pivovare pripravljeno kao davne 1664. godine kada je tradicija pivarstva i započela kako u Osijeku tako i u Hrvatskoj. U ponudi piva i ove godine naći će se svijetlo i crno pivo kao i svjetski popularni crni radler.

    Glazba u šatoru

    Šator se otvara u 19 sati, a za vrhunsku atmosferu i nezaboravnu zabavu, uz domaći tamburaški bend „Lege“ od 20 sati, svake večeri od 22 sata pobrinut će se:

    09.09. Maja Šuput
    10.09. Mejaši
    11.09. Sinovi Ravnice / Slavonski trubači
    12.09. SLAVONIA BAND
    13.09. Cecilija
    16.09. Džentlmeni
    17.09. Gazde
    18.09. Tamburaški sastav “Vranac”
    19.09. SLAVONSKE LOLE

     

    „Najveći slavonski svatovi“

    Šatori smješteni u katakombama Krunske utvrde svake godine privuku oko 50.000 ljubitelja piva uz tamburaške izvedbe pop i rock hitova. Zahvaljujući tolikom broju pravih veseljaka i fenomenalnoj posebnoj atmosferi, Dani piva već su postali poznati kao „najveći svatovi u Slavoniji“. Iskoristite priliku i prihvatite naš poziv u „svatove“!

    Zabava uz pivska jela i igre

    Na osječkim Danima piva počastite se i jelima gurmanskih slavonskih majstora koji pripremaju najukusnije specijalitete poput pivskih kobasica, bunceka s kiselim kupusom, roštilja… Omiljena zabava u šatoru su i zabavne nagradne pivske igre u kojima sudjeluju svi posjetitelji.

    Pivske piramide Fan Cluba Osječkog piva

    Pivo iz Osijeka ima i vlastiti fan club koji godinama sve okupljene pivoljupce oduševljava „kreacijama“ od ispijenih pivskih čaša. Na stolovima se tijekom svake večeri mogu vidjeti gotovo megalomanski primjerci „piramida“, koji svjedoče o popularnosti domaćeg piva. Svake godine ovaj veseli „građevinski projekt“ pretvara se i u pravo natjecanje između veselih stolova.

    dani_piva2015

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Craft pivovare u Osijeku

    U posljednjih godinu dana Hrvatska je dobila desetak malih ‘craft’ pivovara – nezavisnih, inovativnih pivovara – u kojima se maksimalna Više…

    FOTO Svečano otvoren pivski festival “Dani prvog hrvatskog piva”

    Stigli su nam i ti dani, “Dani prvog hrvatskog piva”. Svečano ukrašenim tramvajskim „ljetnim“ kolima na kojima je svirao tamburaški Više…

    Pijete li i jedete čokoladu, pivo, kavu, vino i sladoled?

    Nemoj jesti slatko, pivo te deblja, čokolada te čini nervoznim, od vina ti neće biti dobro… samo su neka od Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!