Arhiva

Uskoro prvi pješački otok u Osijeku

    Objavljeno 15.09.2016
    OsijekNews redakcija

    Na Vukovarskoj cesti u zoni spoja sa Prolazom Snježne Gospe započela je izgradnja prvog pješačkog otoka u Osijeku

    Radi se o prometnom rješenju koje povećava sigurnost pješaka i koje se vrlo često primjenjuje u većim gradovima, jer se umjesto semafora, koji na brzim cestama u potpunosti zaustavlja promet, na ovaj način promet samo usporava.

    Izgradnjom POS-ove zgrade broj stanara znatno se povećao, a time i potreba za novim prometnim rješenjem Pješački prijelaz koji je sada dužine 12 metara podijeliti će se u dva dijela od kojih će svaki biti 6 metara, na sredini kolnika izgradit će se pješački otok dužine 14 metara i širine 2,5 metra. S obje strane sadašnje ceste proširit će se kolnik za po 1,25 metara. Na cijeloj dionici od Huttlerove do Cvjetkove brzina kretanja vozila ograničit će se na 50 km/h. Radove izvodi Gravia d.o.o., a procijenjena vrijednost im je 360.000,00 kn s PDV-om. Iako je ovo nešto skuplje rješenje od postavljanja semafora, vrlo brzo će se isplatiti jer će troškovi održavanja biti neusporedivo manji.

    Ovakva prometna rješenja umirenja prometa su uobičajena u svijetu pa i u dosta naših gradova, a u Osijeku je ovo prvi slučaj. Ovo smo rješenje izabrali prema preporuci struke i ako se pokaže kvalitetnim, moguće je da ćemo ga primijeniti na još nekim prometnicama u gradu – rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić tijekom današnjeg obilaska radova.

    M.Š.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!