4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

modeliranje_keramike

Umjetnička akademija – programi Cjeloživotnog učenja

Dramski studio glume i lutkarstva, modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu i keramički studio dio su programa na UAOS

Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u sklopu programa Cjeloživotnog učenja u mjesecu listopadu 2016. godine započinju s radom sljedeći programi:

Dramski studio glume i lutkarstva
Kreativno izražavanje u glumi i lutkarstvu omogućava brzu i preciznu spoznaju kazališnog promišljanja, koja, u konačnici, omogućuje kontinuirano svjesno praćenje dramskog sadržaja. Završetkom programa polaznici stječu znanja, vještine i sposobnosti iz područja glume i lutkarstva.
Program Dramskog studija glume i lutkarstva, traje jednu akademsku godinu (60 sati),  a započinje s radom u subotu, 22. listopada 2016. u 14 sati, održavat će se svake subote. Voditelji Dramskog studija su Katica Šubarić i Nenad Pavlović, profesori na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu
Program „Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu“,  kao i ostali programi cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije, nastao je kao odgovor na nedostatak umjetničko/edukativnih  sadržaja koji se nude u gradu Osijeku, a ovaj program sadržajem se nadovezuje na postojeći program cjeloživotnog učenja „PrimIjenjeno oblikovanje keramike“  koja se bavi uvodom u oblikovanje keramike. Program „Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu“ nastaje u suradnji nastavnika  UAOS-a sa gospodarskim sektorom, odnosno sa predstavnicima keramičkih obrta iz regije koji imaju višegodišnju tradiciju u izradi, pa i podučavanju različitih tehnika  oblikovanja keramičkih predmeta: valjčićima, pločicama i na lončarskom kolu.

Nastava počinje u subotu, 22. listopada 2016. godine, a održavat će se subotom od 18 do 21 sat, program traje 40 sati.
Nastavu će voditi Miro Benaković, viši preparator za keramiku i kamen i Vjekoslav Filipović, asistent na UAOS.
Prijave se primaju do popunjavanja grupe, broj mjesta je ograničen.

Keramički studio
Program ”Keramički studio” osmisli smo za polaznike koji već imaju usvojena osnovna znanja  oblikovanja keramike i/ili završen makar jedan od programa cjeloživotnog učenja Umjetničke akademije u Osijeku na temu oblikovanja keramike (Primjenjeno oblikovanje keramike i/ili Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu). Završetkom programa polaznici stječu nova i unaprjeđuju postojeća znanja, vještine i sposobnosti u modeliranju keramike, te rad na individualnom umjetničkom
Budući da se predlošci rada svake godine mijenjaju, a i sam rad sa polaznicima ima i individualni karakter, polaznici mogu pohađati keramički studio u više akademskih godina.
Program traje jednu akademsku godinu (90 sati), a s radom počinje u utorak, 18. listopada 2016. godine u 18,00 sati, održavat će se svaki utorak.
Nastavu će voditi Miro Benaković, viši preparator za keramiku i kamen i Vjekoslav Filipović, asistent na UAOS.

Dodatna objašnjenja kao i prijavnice mogu se naći na web stranici Umjetničke akademije u Osijeku www.uaos.unios.hr poveznica Cjeloživotno učenje ili kod Dražene Stanković, Voditeljice Odsjeka za studente poslijediplomskog studija i cjeloživotno učenje, telefon (031) 253 334 u vremenu od 7 do 15 sati, ili na mail drazena.stankovic@uaos.hr.

M.Š.

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek