Arhiva

Učenici OŠ Vladimir Nazor iz Đakova posjetili Dom tehnike

    Objavljeno 29.10.2015
    OsijekNews redakcija

    Drugu godinu za redom, učenici šestih razreda Osnovne škole Vladimir Nazor iz Đakova, njih pedestak proveli su edukativno i zabavno prijepodne u Domu tehnike. Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Centar tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka pripremili su za njih, osim radionica izvanškolskih tehničkih aktivnosti na kojima su učenici sa velikim zanimanjem sudjelovali, obilazak izložbe plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015. i projekciju animiranih uradaka polaznika CTK  Osijek nastalih u suradnji sa Video klubom Mursa.

    Pod budnim okom Daniela Vidakovića gosti su se okušali u rastavljanju, dijagnostici i sastavljanju računala. Branimir Valentić ih je upoznao sa 3D printerom i njegovim mogućnostima. Antun Šikić je pokazao kako izraditi zrakoplovni model klizač SIKI 13, upravljati rotokopterom i većim zrakoplovnim modelom te koliko je snage potrebno da bi se zrakom lansirala raketa. Danijel Rakić je buduće mlade robotičare upoznao sa semaforom i garažnim vratima koje su sastavili i isprogramirali.

    Učenici i njihove nastavnice Marija Matijaković, Tatjana Majačić, Marijana Slatki i voditeljica ove tehničke avanture, Sanja Vidović, su pogledali i izložbu plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015. koja je organizirana povodom Svjetskog tjedna svemira te je do daljnjega otvorena za javnost.

    Za kraj druženja, a povodom obilježavanje 14. Međunarodnog dana animacije, održana je i projekcija radova polaznika CTK Osijek, skupine Animiranog filma i članova Video kluba Mursa. Nataša Dorić je na početku druženjapredstavila radioničke programe CTK Osijek koje će učenici proći, a prije projekcije je ispričala ukratko o samom CTK Osijek i njegovim specifičnostima te je goste provela kroz samu projekciju.

    Tajnik ZTK OBŽ Ivo Grgić, koji je na samom početku druženja pozdravio goste iz Đakova, na kraju druženja je pozvao sve prisutne na zajedničko fotografiranje ispred Doma tehnike, koja će između ostalog, ostati i kao podsjetnik ugodno provedenog prijepodneva te je male i velike goste pozvao da nas opet posjete.

    Organizatori radioničkog druženja su ZTK Osječko-baranjske županije, Centar tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka i Video klub Mursa.

    Pošto je to samo jedna od akcija obilježavanja Međunarodnog dana animiranog filma, u četvrtak, 29. listopada 2015. u Centru za kulturu Đakovo-Kino s početkom u 17 sati biti će prikazan animirani uradak polaznika Dječjeg vrtića Đakovo i Dječjeg vrtića Sunčev sjaj-Nazaret, nastalog na radionici u okviru 6. Đakovačkih rezova. Organizaciji i izvedbi su se priključili  WSW Hrvatska, Video klub Mursa, CTK Osijek-ZTK Grada Osijeka i ZTK Grada Đakova. Također će biti prikazani animirani filmovi nastali u suradnji sa FKK Đakovo te radovi polaznika nastalih u produkciji VK Mursa/CTK Osijek.

    A u subotu, 31. listopada 2015. svi ste pozvani u zgradu Doma tehnike, gdje će se održati:

    9.30 – 11.00 sati Dan otvorenih vrata kabineta broj 16 – Animirani film (prvi kat)

    10.30 sati Otvaranje izložbe strip tabli Zimonić – Mataković predstavljanje platforme EDIT-Comics(prizemlje)

    11.00 – 12.00 sati Projekcija animiranih filmova polaznika CTK Osijek i članova video kluba Mursa, izbora iz arhive dječjih animiranih uradaka Hrvatskog filmskog saveza, razgovor sa autorom Stjepanom Matićem, izloženi segmenti animiranih radova (kabinet broj 20, prvi kat)

    Obilježavanje 14. Međunarodnog dana animacije su organizirali Centar tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka i VK Mursa, a organizaciju obilježavanja su podržali ZTK Grada Osijeka, ZTK Osječko-baranjske županije, Hrvatski filmski savez i ASIFA(Association Internationale du Film d’Animation).

    ctk_djakovonazor

    ctk_djakovonazor1

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    ODLIČNI OSJEČKI ZRAKOPLOVNI MODELARI

    U Somboru je tijekom proteklog vikenda održan 2. Bačka kup, natjecanje zrakoplovnih modelara u dvoranskim kategorijama, na kojem je sudjelovalo Više…

    Nove medalje za Osječane – međunarodni 6. International Indoor Open Čeminac

    U Čemincu je održan 9. Indoor Open Čeminac 2016. za kup Republike Hrvatske u natjecanju letećih modela F1N i F1N150, Više…

    CTK Osijek – ZTK Grada Osijeka u OŠ Tin Ujevića

    U srijedu, 20. siječnja 2016. u osnovnoj školi Tina Ujevića ukratko je predstavljen radionički program izvanškolskih tehničkih aktivnosti Centra tehničke Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!