Arhiva

Učenici će svih osam razreda pohađati nastavu u Briješću

    Objavljeno 25.07.2016
    OsijekNews redakcija

    Dvjesto pedeset osnovaca s područja Mjesnog odbora Cvjetno i naselja Briješće svih će osam razreda pohađati u Osnovnoj školi Briješće. Rekonstrukcija školskog objekta i njegova nadogradnja počela je jučer, a radovi bi trebali biti završeni do svibnja 2018. godine. Simbolično su ih otvorili gradonačelnik Ivan Vrkić i njegov zamjenik Vladimir Ham.

    Gotovo dvadesetak godina stara je ideja da se učenicima omogući pohađanje nastave u Briješću umjesto da na nastavu od petog do osmog razreda putuju u Čepin. Zbog toga ne čudi što su njezino ostvarenje pozdravili ravnatelj OŠ Vladimira Nazora u Čepinu Ilija Pavić i voditeljica Područne škole u Briješću Mira Leko Ćurčić, te okupljeni građani i njihov predstavnik Stjepan Dravinski, predsjednik MO Cvjetno, koji je istaknuo kako će i u drugim projektima imati potporu gradonačelnika i njegovih suradnika. Ham je kazao kako je pretvaranje ove škole iz četverogodišnje u osmogodišnju dugogodišnji san djece i njihovih roditelja te da je za Grad Osijek neprihvatljivo da se djeca školuju u drugoj općini pa ga raduje što u mandatu ove gradske vlasti počinju s nadogradnjom škole.

    – Uspjeli smo pokrenuti ovaj projekt koji smo dogovorili s mještanima i mjesnim odborom kako bismo našoj djeci ponudili viši pedagoški standard. Ovim potvrđujemo da ciklički u svim dijelovima grada od infrastrukture do različitih sadržaja podižemo standard na višu razinu. Konkretno u Briješću, uz infrastukturne projekte i ovaj vezan uz obrazovanje, stvaramo naselje s uvjetima jednakim onima u središtu grada. To je posebna vrijednost za mene koji sam zadužen za to, da tako kažem, dirigiram razvojem u gradu i uvijek vodim brigu da se to radi ravnopravno i u korist svih građana – kazao je Vrkić.

    U prvoj etapi Grad će uložiti 3,5 milijuna kuna, a nagodinu ćemo ta ulaganja nastaviti.

    – No, nismo odustali od toga da od ministarstava i fondova tražimo sredstva da bismo ubrzali proces i kasnije za gradnju dvorane – dodao je Vrkić.

    Ilija Pavić istaknuo je kako će uređenje područne škole u Briješću omogućiti da u čepinskoj matičnoj školi organiziraju jednosmjensku nastavu, a djeca iz Briješća neće morati putovati na nastavu, a Leko Ćurčić zahvalila je gradskoj upravi što će realizacijom ovog projekta učenici u Briješću imati i mogućnost nastave tjelesnog odgoja i izvannastavnih aktivnosti.

    U PRVOJ FAZI 3,5 MILIJUNA KUNA
    Odmah po potpisivanju ugovora o izvođenju radova na dogradnji OŠ Briješće u Osijeku (I. faza) s izvođačem radova MASSA d.o.o. započela je izgradnja dijela infrastrukture (prometnice i instalacije) te nove zgrade, ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna. Planirani je završetak radova na ovoj fazi 31. svibnja 2018., a nakon toga uslijedit će gradnja dvorane (investicija vrijedna 9 milijuna kuna) te u III. fazi rekonstrukcija stare zgrade škole i dovršetak svih radova (investicija od 12 milijuna kuna), pojasnio je glavni projektant i nadzorni inženjer Ivan Marijanović.

    Grad je osigurao sredstva za izvođenje I. faze nadogradnje, no za daljnje će korake zatražiti financijsku potporu iz drugih izvora, ponajprije s državne razine.

    Glas Slavonije – Darko PEJIĆ

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!