Arhiva

Ubojstvo u samom središtu Osijeka

    Objavljeno 23.03.2015
    OsijekNews redakcija

    Danas je u ranim jutarnjim satima počinjeno umorstvo usred užeg središta Osijeka. Zločin se dogodio u odvjetničkom uredu Vlatka Vidakovića u Radićevoj ulici pokraj glavne tržnice, gdje je žrtva pucnjave iz vatrenog oružja bio sam 61-godišnji odvjetnik. Vlatko Vidaković javnosti je osim po svom dugogodišnje odvjetničkom radu bio poznat i kao sudac nekadašnje RTL-ove emisije „Sudnica“.

    Do pucnjave je došlo kada je Vidaković ušao u svoj ured. Napadač koji ga je usmrtio bio je Vidakovićev bivši klijent, 57-godišnji V. T. iz Đakova, osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu u slučaju otmice Vjenceslava Arambašića, slučaju u kojemu ga je branio upravo odvjetnik Vidaković. Ubojica je nakon ubojstva odvjetnika, prema neslužbenim navodima, počinio samoubojstvo.

    Po posljednjim saznanjima, u napadu nije došlo do ozljeda ostalih osoba. U uredu je je također bila i Vidakovićeva kćer koja je uspjela pobjeći te pozvati pomoć. Istraga ovog događaja još je uvijek u tijeku, a motivi ubojstva samim time još nisu poznati.

    U Osijeku je ovo već drugo umorstvo odvjetnika u samo dvije godine. Početkom 2013., također u svom uredu, ubijen je odvjetnik Lujo Medvidović, za što njegov ubojica nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!