Arhiva

Tri zlata i jedna bronca za Iktusove seniore

    Objavljeno 02.05.2017
    OsijekNews redakcija

    Završeno je prvo ‘poluvrijeme’ Hrvatskoga veslačkog prvenstva. U Zagrebu je održano državno prvenstvo za seniore i veterane. Iktus je u trenutačnom poretku drugi s tri osvojene zlatne i jednom brončanom medaljom u kategoriji seniora.

    Ove su godine Iktusovi seniori osvojili jednu zlatnu medalju više nego prošle godine, a još se jednom pokazalo kako imamo najbolje rimenaše jer su osvojeni naslovi prvaka u četvercu bez kormilara, četvercu s kormilarom i dvojcu bez kormilara. S deset osvojenih medalja HAVK Mladost je u vodstvu i ima 70,60 bodova, Iktus je drugi s 30,60 bodova, Trešnjevka treća s 28,80, zadarski Jadran četvrti s 19,20 i tako dalje.

    27. (74.) državno prvenstvo prošlo je beez većih uzbuđenja, pokazalo je kako i dalje imamo sve manje seniora, a posebice seniorki, izostala su natjecanja najvećih imena u muškom skifu, nije veslano nijedno B finale, a u velikom broju utrka nisu bile popunjene ni sve staze u A finalima. Nemogućnost da juniori nastupaju u više od jedne discipline (što je naglo promijenjeno dan uoči prvenstva) također je utjecala na popunjenost utrka, no Iktus iako nije zbog postojećih pravila prijavio još neku disciplinu (pa i željno očekivani seniorski osmerac) ne smije biti nezadovoljan. Osvojeno je jedno zlato više nego prošle godine i svi su veslači pokazali profesionalizam i jedinstvo, a to je klub dovelo do uspjeha.

    18199144 991191034344864 8004660085073420032 n

    Dvjema zlatnim medaljama okitili su se seniori David Šain, Vjekoslav Kolobarić i Krešimir Forjan koji su veslali četverac bez i četverac s kormilarom. U četvercu bez s njima je veslao laki senior Dino Belić, dok je u četvercu s kormilarom bio junior Ivan-Ante Grgić te kormilar Marin Kovač. U objema utrkama Iktusovi četverci pokazali su nadmoć nad veslačima Trešnjevke, zadarskog Jadrana, Istre i Gusara.

    18057929 991189467678354 3077462425007861789 n - Copy

    Iako su ove sezone tek prva godina juniora braća Patrik i Anton Lončarić pokazali su kako nemaju pravog protivnika ni među hrvatskim seniorima. U dvojcu bez kormilara za dvije su dužine čamca bili bolji od seniora Mladosti i Istre.

    18198207 991190857678215 7460613037584611339 n

    Odličnu je utrku odveslao junior Marko Iža u kategoriji lakih seniora te osvojio brončanu medalju, no na žalost ne i bodove jer je Luka Radonić iz Mladosti uvjerljivo i nadmoćno osvojio naslov prvaka te za pola sekunde izbacio Ižu iz vremena. Radonić je pobijedio i u skifu za seniore, u toj je utrci drugi bio Vukovarac Mato Brandt, dok je jedini osječki predstavnik Dino Steiner bio peti. Sonja Kešerac i juniorka Aria Cvitanović bile su također pete u dvojcu na pariće u kojem su dominirale sestre Ivana i Josipa Jurković, juniorke iz korčulanskog Ošjaka, a drugo su mjesto osvojile Teuta Lea Stojaković i Valentina Plejić iz Mladosti.

    Na prvenstvu su nastupili i Iktusovi veterani Silvio Ambruš, Branimir Pekić, Željko Betlehem i Mario Staščik te osvojili zlato u konkurenciji četverca bez kormilara za D veterane.

    Izostao je nastup Damira Martina i Valenta Sinkovića dok je mladostaš Martin Sinković osvojio tri naslova državnog prvaka – u dublu s Lukom Baričevićem, četvercu na pariće te osmercu.

    Juniorsko prvenstvo Hrvatske u veslanju bit će održano u srpnju ove godine, a tada će se ovim rezultatima dodati i rezultati juniora i kadeta.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iktus ima najbolje juniore – još sedam medalja i drugo mjesto u Hrvatskoj

    U ukupnom poretku na ovogodišnjem 27. Prvenstvu Republike Hrvatske u veslanju VK Iktus je nakon seniorskog i juniorskog/kadetskog dijela prvenstva Više…

    VK Iktus – Ivan-Ante Grgić donosi zlato s europskog juniorskog prvenstva u Osijek!

    Iktusov junior Ivan-Ante Grgić osvojio je u četvercu s kormilarom zlatnu medalju na danas održanom Europskom juniorskom veslačkom prvenstvu koje Više…

    Maribor – održana 38. međunarodna veslačka regata VK Iktus ostvario odlične rezultate

    U Mariboru je održana 38. međunarodna veslačka regata na kojoj tradicionalno sudjeluje i osječki Iktus. Na toj se regati u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

    Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!

    Ljeto je u Portanovi - a Portanova nagrađuje. Sljedećih tjedana očekuju vas još vrijednih nagrada, a ove nedjelje Polaris i Surfer na II katu rade

    Ovaj tjedan osvoji Tommy Hilfiger par obuće po izboru u Portanovi