4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

Urania_20.4.-26.4.2017

Tjedan u znaku dječjih filmova

U novom filmskom tjednu osim sinkroniziranih kino hitova mogu se pogledati i 8. nastavak Brzih i žestokih, romantična drama Jim Jarmusha -Paterson, oscarovac Trgovački putnik, triller 9. Život Louisa Draxa, na svojim posljednjih projekcijama.

Štrumpfovi koji pokušavaju pronaći misteriozno skriveno selo, bebi koja nosi odijelo, aktovku i ponaša se kao šef, dječak koji glumi da je sin mafijaša kako bi se obranio od školskih nasilnika, najpoznatija Disney ljubavna priča ispričana u novom ruhu… sve su to filmovi koje ovaj tjedan možete pogledati u kinu Urania sinkronizirane na hrvatski jezik. Iskoristite zadnje dane proljetnih praznika i pogledajte propuštene kino hitove – zabava je zagarantirana.

U trećem nastavku Štrumpfova, Štrumpfeta će se uz pomoć tajanstvene karte i u pratnji svojih najboljih prijatelja (Lumenog, Trapavog i Hrge) upustiti u uzbudljivu avanturu kroz Zabranjenu šumu… Mali šef je urnebesna komedija o važnosti obitelji i utjecaju dolaska nove bebe, ispričana iz perspektive maštovitog sedmogodišnjaka. Walt Disney Pictures oživljava Ljepoticu i zvijer ovaj put u igranoj, na hrvatski sinkroniziranoj i titlovanoj verziji. Film opisuje fantastično putovanje djevojke Belle (Emma Watson), koju Zvijer zarobi u svom dvorcu…

Novost na programu je sinkronizirana igrana obiteljska avantura za cijelu obitelj Mali gangster. Jedanaestogodišnjak Rik stalna je meta zajedljive djece iz susjedstva. Nakon što mu tata dobije novi posao presele u drugi grad, a Rik to vidi kao priliku za novi početak. Kolegama u školi predstavlja se kao sin mafijaškog vođe, a svoj styling korjenito mijenja kako bi što više nalikovao sinu jednog gangstera. No, što ako se njegove laži okrenu protiv njega? Ova šarmantna i zabavna komedija o odnosu oca i sina temeljena je na istoimenom uspješnom nizozemskom romanu za djecu autorice Marjon Hoffman.

U novom filmskom tjednu osim sinkroniziranih kino hitova mogu se pogledati i 8. nastavak Brzih i žestokih, romantična drama Jim Jarmusha -Paterson, oscarovac Trgovački putnik, triller 9. Život Louisa Draxa, na svojim posljednjih projekcijama.

U novome nastavku Brzi i žestoki 8 poznata ekipa će se suočiti s kušnjama kao nikada do sad. Elitna snaga pokušat će zaustaviti anarhiste i dovesti kući čovjeka koji je stvorio njihovu obitelj.

Iz ruku pionira američkog nezavisnog filma Jima Jarmuscha stiže ljubavni (ali ne romantični) film Paterson o bračnom paru koji se iskreno vole, premda su kao nebo i zemlja. Što će se dogoditi na životnom križanju? Hoće li ljubav sve pobijediti?

9. Život Louisa Draxa je mistery triler prema romanu Liz Jensen, o dječaku u komi i njegovom liječniku koji ga uporno pokušava probuditi, ispreplićući maštu i stvarnost, istražujući same granice šestog čula…

Dobitnik Oscara za najbolji film na stranom jeziku Trgovački putnik iranska je “Hitchcockovska drama” Asghara Farhadija o bračno-glumačkom paru, kojem se zbog prisilne selidbe život okrene naglavačke…

Program Frankofonije u Osijeku u mjesecu travnju nastavlja se u znaku kinematografije. Osim Revije suvremenog frankofonog filma, 23. travnja slavimo 120 godišnjicu prve filmske projekcije u Hrvatskoj. Tom prigodom organiziramo predavanje dr.sc. Boška Picule, politologa i filmskog kritičara, o prvim filmovima prikazanima publici u Parizu i Zagrebu kao o početku kinoprikazivaštva i općenito sedme umjetnosti. Predavanje i projekcije filmova braće Lumière uz glazbenu pratnju DJ Daria održat će se u nedjelju 23. travnja u kinu Urania s početkom u 17 sati.

Osim odličnih filmova, kino Urania se već pokazalo izvrsnim domaćinom kvalitetnih kazališnih predstava, stand up nastupa, koncerata i sl.

S ponosom najavljujemo novu kazališnu poslasticu „Ćiro“ u izvedbi glumca Tarika Filipovića. Radi se o monodrami inspiriranoj životom nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, koja će nas zasigurno nasmijati do suza. Predstava je na rasporedu u petak 28. travnja 2017. u kinu Urania, s početkom u 20:00 h, a cijena ulaznice iznosi 80 kn.

Trajati više od 33 godine uspravnog čela pravi je životni podvig. Kada to uspije kazališnoj predstavi, izvedenoj orwelovskih 1.584 puta, onda je to rezultat dostojan svjetskih rekorda, koji nipošto ne smijete propustiti. Radoslav Rale Milenković („Vratiće se rode“) nam se ponovno vraća u kino Urania sa svojom genijalnom monodramom Naši dani u srijedu 17. svibnja 2017. u 19:30 h.

Velika nam je čast najaviti i ugostiti glazbenu divu i kraljicu hrvatske estrade Terezu Kesoviju, čiji će se koncert održati u četvrtak 11. svibnja s početkom u 20 h. Tereza je žena energije kakva se rijetko viđa. Iza nje je 55 godina uspješne karijere, a za svoj umjetnički rad nekoliko je puta bila nagrađivana prestižnim nagradama.

Ulaznice za sve evente se mogu kupiti na blagajni kina Urania ili rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-16 h), 205-507 (blagajna kina, iza 17 h), email-a: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili putem našeg Facebook profila i grupe.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i jeftinije cijene možete iskoristiti na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn) te uz grupne popuste (minimalno 10 osoba, cijena ulaznice 18 kn) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Kinematografi Osijek d.d.
Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
tel/fax Uprava: +385 31 205 501
kino Urania + 385 31 205 507
www.kinematografi-osijek.hr
Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

Program Kina Urania 20.4.-26.4.2017 by OsijekNews on Scribd

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek