Arhiva

Tajni recept – domaća sarma

    Objavljeno 28.04.2015
    OsijekNews redakcija

    Ne moraš biti Ajnštajn da bi shvatio kako se u našoj prelijepoj državi odavno zaboravilo što je zapravo tradicija i da ono što je domaće ne može zamijeniti baš ništa općeeuropskoindustrijsko. Iskreno, da su naši stari živi, vjerojatno bi sad umrli od jada.

    Tako neki dan, dok gledam reprizu moje omiljene meksičke sapunice, sekiram se što ću kuvati za ručak jer ove moje nemoš nahranit koliko jedu. To se hrani kao onaj Usain Bolt što trči okolo kao da ga divlja svinja ganja. Uglavnom, pade mi napamet recept moje treće babe Mandice što mi pričala dok sam još u pelenama bio. Naravno, radi se o pravoj domaćoj sarmi i tko to ne voli neka hitno potraži bilo kakvu psihološku pomoć. Sać ja vama sve to objasnit kak je ona meni.

    Izabereš ukisljenu glavicu kupusa, al pazi da bude velka, inače neš moć motat velike kak treba pa ju stavi kratko u vodu da ono jako kiselo ode. E sad, prvo nemoj štedit na luku, ak su veći stavi dva, ak su manji meti onda tri, al moraš narezat na sitno da ne bude veće od zrna graška, inače ne valja. Pa sve to dodaš u mljeveno meso što si stavio u onu plavu radljiku pa mal miješaj. Dodaj onda soli i bibera onak koliko ti stane pod prste al ne puno, znaš. Uzmi onu plastičnu kašiku i na vrh stavi mljevene crvene paprike da ti da ukus. Kadas sve to riješio onda drljaj po svemu tome dok ti zubi ne utrnu jer je jako važno da se sve dobro to izmješja inače neće valjat. Kad si sve to, znaš onda listove umotaj u listove tak da ti ne ispadne meso van dok kuvaš. Nemog ti ja sad napamet objasnit kak to ide.

    Pročitajte cijeli tekst na Kukaonica.com

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Kukaonica – Ti ćeš meni kaznu?

    Čak ni tablete za sreću više ne pomažu. Na ono malo muškosti što imam mi ide više tema koja je Više…

    Gdje je Betmen kad ga trebaš?

    Idemo u štrajk ? Idemo na ulice ? – Sad bi vam rekao kuda idemo i šta ćemo raditi ali Više…

    Pametne misli ponedjeljkom

    Matere mi moje lude pa mi smo stvarno narod koji da ga nema onda treba izmisliti. Jeste čuli priču, morali Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!