Arhiva

Svjetski gimnastički kup u Osijeku – Najtrofejniji konjaš svih vremena stiže u Osijek!

    Objavljeno 10.05.2017
    OsijekNews redakcija

    Počelo je završno odbrojavanje do početka Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku. Najjačeg ovosezonskog turnira iz serije Grand Prixeva koji će Gradski vrt ugostiti od 18. do 21. svibnja.

    Deveto izdanje osječkog turnira imati će niz poslastica, niz najvećih svjetskih gimnastičkih zvijezda, a listu predvodi najtrofejniji svih vremena na konju s hvataljkama, Krisztian Berki.

    Ili Hosszu. U Osijeku će ga slijedećeg tjedna mnogi zvati baš tako kako ga zovu u njegovoj zemlji, zemlji u kojoj je već godinama apsolutni kralj gimnastike i jedan od najvećih mađarskih sportaša.

    – Gimnastika je izabrala mene, ne ja nju. Jednostavno, bio sam poprilično nemirno dijete i moji roditelji su se spasili kada sam sa 5 godina pozvan da dođem u gimnastičku dvoranu – prisjetio se danas 32-godišnjak iz Budimpešte koji je u karijeri osvojio sve.

    Baš svako zlato koje se nudi u gimnastici Berki je uspio uloviti zahvaljujući nevjerojatnoj dominaciji na konju s hvataljkama.

    On je olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine. On ima pet svjetskih i čak devet europskih medalja, a prije samo nekoliko tjedana na Europskom prvenstvu u Cluju postao je viceprvak i to nakon gotovo dvije godine pauze.

    – Da, mogao sam već odavno otići u mirovinu, uživati, ali zašto bih otišao kad sam i dalje dovoljno jak da mogu osvajati medalje i kada i dalje uživam natjecati se? Volim ovo što radim, moja obitelj, supruga i kćer koje su mi najveća inspiracija, potiču me da ne prestanem. Gimnastika je još uvijek ono najbolje što znam raditi. Još uvijek volim trenirati i volim biti dio ovog showa.

    Osijek je onda idealno mjesto za njega… Jer, tu je show zagarantiran sva četiri dana natjecanja!

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Osijek Grand Prix – Žito Challenge Cup (20.-21.05.)

    Gimnastički Grand prix postao je zaštitni znak Osijeka, a od 20. do 21. svibnja 2017. u sportskoj dvorani Gradski vrt Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Flamenko nam stiže u svom tipičnom tablao formatu, u glazbenoj izvedbi flamenko pjevačice Nine Ćorić u pratnji gitarista Tea Mandžuke te (tradicionalnoj) plesnoj izvedbi španjolske plesačice flamenka

    Flamenco uživo! Na krovu Kulturnog centra!