Arhiva

Svjetska federacija odobrila Osijeku mini revoluciju gimnastike

    Objavljeno 08.03.2016
    OsijekNews redakcija

    Osječki Sokolski dom je po posljednji put u ”starom ruhu” ugostio novinsku konferenciju povodom nadolazećeg gimnastičkog natjecanja Grand prix Osijek 2016. Sudeći po najavama prisutnih, Osijek 30. travnja i 1. svibnja čega dosad neviđeni sportski i gimnastički spektakl.

    Izvršni direktor Gimnastičkog društva Žito Vladimir Mađarević je najavio da Sokolski dom više neće biti samo mjesto na kojem će se vrhunski gimnastičari pripremati za međunarodna natjecanja, nego i mjesto u kojem će cijela obitelj istodobno moći uživati u gimnastičkim treninzima ”po svojoj mjeri”:

    – Počinjemo s izgradnjom velikog gimnastičkog doma, koji će ponuditi obiteljski koncept bavljenja sportom. Dok sada roditelji “muku muče” s vremenom tijekom treninga svoje djece, kod nas će moći istovremeno biti aktivni. S radovima počinjemo odmah nakon Grand prixa, a sljedeće godine u to doba će obitelji imati svoje mjesto za bavljenje sportom.

    Dolaze gimnastičari iz Kine, Rusije i Velike Britanije
    Mađarević se pohvalio činjenicom da je, sudeći po dosadašnjim prijavama, osječki Grand prix i ove godine natjecanje koje najbolji gimnastičari svijeta ne žele propustiti. Svoj dolazak u Osijek najavili su gimnastičari iz čak 30 zemalja, među kojima su Kina, Rusija i Velika Britanija, top države i s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

    Mađarević je istaknuo i kako će ljubitelji gimnastike ove godine uz gimnastiku osjetiti i spektakl. Program će ove godine voditi popularni radijski voditelj Vedran Car, koji će biti zadužen za dizanje atmosfere i komentiranje događaja u dvorani oko nje. Osim njega, za stvaranje spektakla će se pobrinuti i bend Vatra, koji će najvećim hitovima ”zapaliti” dvoranu Gradski vrt.

    Izvlačenje startnih brojeva – prvi puta u povijesti gimnastike!
    Još jedna posebnost osmog osječkog Grand prixa bit će i javno izvlačenje startnih brojeva, po prvi puta viđeno na jednom gimnastičkom natjecanju. Mađarević je izrazio sreću što je Svjetska gimnastička federacija dala zeleno svjetlo baš Osijeku za provođenje ove ”mini revolucije ” u gimnastičkom svijetu te da će ovo biti izvrstan način da se publika što bolje upozna s izvrsnim gimnastičarima sa svih krajeva svijeta.

    Da će ovo gimnastičko natjecanje biti spektakl za gledatelje složio se i Marijan Palić iz tvrtke Overtime koja je zadužena za promociju natjecanja.

    – Cilj je napuniti Gradski vrt i u najavi događanja pokazati zašto je gimnastika zanimljiva i drugačija – naglasio je Palić te istaknuo da je zagrijavanje za spektakl godine već počelo na web stranici i društvenim mrežama natjecanja, ali i na ulicama Osijeka koje su od nedavno ukrašene plakatima koje ga najavljuju.

    Konferenciji za medije su nazočili Robert Seligman i Tomislav Marković, miljenici osječke gimnastičke publike i zaštitna lica Gimnastičkog društva Žito.

    Robert Seligman se za početak prisjetio prošle sezone te izrazio nadu da će ova biti barem podjednako uspješna i okrunjena dobrim rezultatom na Europskom prvenstvu u Bernu. Istaknuo je i da je ozljeda ramena sada iza njega te da jedva čeka natjecanje u Dohi kojim će otvoriti ovu sezonu.

    Seligman je izrazio sreću zbog činjenice da su svoj dolazak u Osijek najavile mnoge gimnastičke velesile te želju da osječko natjecanje ove godine bude napetije nego ikad jer je svojevrsna generalna proba za Europsko prvenstvo koje će se održati krajem svibnja.

    Tomislav Marković je istaknuo da jedva čeka ovogodišnje natjecanje jer želi ostvariti što bolji uspjeh te se dobrih plasmanom ”iskupiti” za nešto lošiji rezultat prošle godine. Naglasio je i da je dobrog zdravlja te da se nada da će do ”svog” natjecanja doći u što bolju formu.

    Jedno je sigurno, Osijek će uskoro ponovno biti centar gimnastičkog svijeta.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najbolji poziv za gledatelje: Seligman, Marković i Ude u subotnjem finalu!

    U subotnje finale plasirali su se naši Robert Seligman, Tomislav Marković i Filip Ude, dok je Andrej Korosteljev završio na Više…

    Intervju s Tomislavom Markovićem za OsijekNews portal + ulaznice za Grand prix

    Markovićev nastup u Osijeku pod upitnikom „Unatoč boli, sve ću učiniti da nastupim na spektaklu pred domaćom publikom“ Najbolji gimnastičari Više…

    Veliki plesni spektakl pred spektakularni koncert Vatre

    Gimnastika i ples imaju puno toga zajedničkog, a njihove će se ljepote spojiti u dvorani Gradski vrt. Magični spoj dogodit Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!