KULTURA

Sedam novih dječjih igrališta u Osječko – baranjskoj županiji

Drenje, Feričanci, Vladislavci, Vuka, Semeljci, Ernestinovo i Petlovac bogatiji za nova igrališta

    Objavljeno 28.12.2017
    OsijekNews redakcija

    Oko pola milijuna kuna vrijedne ugovore o projektu izgradnje i opremanja sedam novih dječjih igrališta na području Osječko-baranjske županije u Osijeku su danas potpisali župan Ivan Anušić i sedam načelnika općina u kojima će se graditi igrališta.

    Župan Anušić istaknuo je kako je riječ o nastavku ulaganja u jedinice lokalne samouprave, podsjetivši da su dosad izgrađena 102 dječja igrališta, za što je županija izdvojila ukupno 8,2 milijuna kuna. ‘S ovih 500 tisuća kuna gradit će se još sedam igrališta, a svako je vrijedno oko 70 tisuća kuna. Očekujemo da će radovi početi odmah iza Nove godine, a planirano je da svih sedam igrališta bude u funkciji na proljeće 2018. godine’, izjavio je novinarima. Za novi Zakon o porezu na dohodak Anušić je rekao kako će puno pomoći svim općinama i gradovima na području županije. ‘Apeliram na gradonačelnike i načelnike općina da taj znatan priljev sredstava u proračune iskoriste za pripremu novih projekata za daljnji razvoj općina i gradova, kao što je i zamišljeno ‘Projektom Slavonija’. Mi ćemo i dalje pomagati razvoju svih, pa i najmanjih naselja, jer težimo ravnomjernom razvoju svih dijelova županije’, istaknuo je.

    Ugovore o gradnji igrališta potpisali su načelnici općina Drenje, Feričanci, Vladislavci, Vuka, Semeljci, Ernestinovo i Petlovac.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

    Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!

    Zahvatilo nas je Oscarovsko ludilo, a jedna novost u filmskom djelu programa je i hit koji je uzdrmao susjedstvo, pogledajte!

    Kino – Oskarovci, Jorgovani i Rifovi revolucije

    Zbornik "Hrvatska izvan domovine V", objavljen u nakladi Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, donosi 77 radova predstavljenih na Petom Hrvatskom iseljeničkom kongresu

    American Corner – Predstavljanje zbornika radova “Hrvatska izvan domovine V”