4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

Miroslav_simic_zeljko_pozega_sanja_misevic

SANJA MIŠEVIĆ I ŽELJKO POŽEGA: ZAMJENICI GRADONAČELNIKA ZA #BUĐENJE OSIJEKA

Naš prvi korak bit će reorganizacija gradske uprave i gradskih poduzeća, osnivanje posebnog društva koje će preuzeti sve zajedničke službe gradskih poduzeća i uvođenje kontrolinga čime ćemo postići dramatične uštede, zatim privremena zabrana zapošljavanja, biranje menadžmenta gradskih tvrtki prema vrlo strogim kriterijima, zaustavljanje nepotizma uvođenjem vanjske selekcije prema uzoru na najbolje svjetske gradove i tvrtke.

Miroslav Šimić, kandidat za gradonačelnika Osijeka, na današnjoj konferenciji za novinare predstavio je svoje najbliže suradnike i kandidate za zamjenike gradonačelnika grada Osijeka, Sanju Mišević i dr.sc. Željka Požegu. Naglasio je kako mu je zadovoljstvo raditi s ljudima respektabilnih karijera izvan politike, a zajedničko im je jedno – odlučnost i rad kako bi ostvarili zacrtano, a to je “probuditi” Osijek. Rekao je da mu je čast što je u svom najužem timu okupio osobe koje su u mnogima područjima kvalitetnije od njega te da mu je to i cilj, u svom timu imati najkvalitetnije pojedince.

Sanja Mišević, osječka je odvjetnica s iskustvo stečajne upraviteljice, koja trenutno obnaša dužnost državne tajnice u Ministarstvu pravosuđa, a dr.sc. Željko Požega izvanredni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te privatni konzultant iz područja upravljanja zaposlenicima.

Dr. sc. Željko Požega u svojim je uvodnim riječima prvo zahvalio Miroslavu Šimiću na pozivu da se uključi u ovaj proces buđenja Osijeka te naglasio kako u ovo ulazi kao politički neovisni kandidat s velikom željom da svojim znanjem i kvalitetama pomogne u ostvarenju krajnjeg cilja, a to je probuđeni Osijek. ” Osijek je grad u kojem se loše upravlja, a treba ga se voditi kao ozbiljna tvrtka”, naglašava Požega, uz usporedbu Osijeka s ostalim većih gradovima u Hrvatskoj. ” Najbolji primjer ulaganja u gospodarstvo je Rijeka, dok je Osijek u svim projekcijama posljednji “, ponavlja Požega. U slučaju da im građani Osijeka daju povjerenje, Željko Požega naznačio je koji su prvi koraci koje će poduzeti.

‘Naš prvi korak bit će reorganizacija gradske uprave i gradskih poduzeća, osnivanje posebnog društva koje će preuzeti sve zajedničke službe gradskih poduzeća i uvođenje kontrolinga čime ćemo postići dramatične uštede, zatim privremena zabrana zapošljavanja, biranje menadžmenta gradskih tvrtki prema vrlo strogim kriterijima, zaustavljanje nepotizma uvođenjem vanjske selekcije prema uzoru na najbolje svjetske gradove i tvrtke. Rasterećenje proračuna bit će u cijelosti usmjereno ka poticanju poduzetništva putem niza mjera koje smo pripremili u našem programu rada”, zaključio je Željko Požega.

Miroslav_simic_zeljko_pozega_sanja_misevic_2

Odvjetnica Sanja Mišević, iz Bosne je u Osijek došla 1992. godine i sjeća ga se kao grada ponosa, slave i nade. Mišević ističe kako ju je Osijek prigrlio u teškim vremenima i prihvaćanje ove dužnosti osjeća kao obavezu prema Osijeku.

Kao i prvi kandidat dr.sc. Željko Požega, Mišević naglašava kako se grad loše vodi i da bi se trebala provesti temeljna reorganizacija u gradskoj upravi i gradskim poduzećima.
”S obzirom na svoja dosadašnja radna iskustva posebno ću se baviti organizacijom novog društva koje će preuzeti sve zajedničke službe gradskih poduzeća, poslove javne nabave, računovodstveno-knjigovodstvene poslove, kadrovske poslove i poslove digitalizacije poslovanja gradskih tvrtki. To će sigurno dovesti do velikih ušteda”, istaknula je Mišević.
Aktualna državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa, ukoliko dobije priliku raditi u Gradu Osijeku, najavljuje preokret u načinu vođenja Grada.

”Mi ćemo grad voditi kao vlastitu tvrtku. Imamo iskustva u upravljanju tvrtkama, imamo znanje i volju, i što je jednako važno, mi nismo odlazeći u Zagreb okrenuli leđa Osijeku. Mi smo pokazali da volimo ovaj grad”, zaključila je Sanja Mišević na predstavljanju kandidature.

Miroslav_simic_zeljko_pozega_sanja_misevic_3

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek