Arhiva

Rođendanske Stilske vježbe i Mia Begović za 8. mart

    Objavljeno 01.03.2017
    OsijekNews redakcija

    da su Osječani veliki ljubitelje najpoznatije domaće Guinessove predstave Stilske vježbe to se već odavno zna. Predstave s neponovljivim Perom Kvrgićem i Lelom Margitić su kompletno rasprodane za oba termina: četvrtak 2. i petak 3. ožujka 2017. s početkom u 19:30 h. No, malo tko zna da će u subotu 4.3. naš dragi Pero napuniti punih 90 godina života, pa smo ga odlučili iznenaditi i prirediti mu malo rođendansko iznenađenje, u čemu će sudjelovati i naša draga publika.

    Ožujak je mjesec posvećen ženama, a kao zahvalu svim majkama, suprugama, sestrama, prijateljicama, ljubavnicama… poklanjamo vam monodramu jedne svima poznate žene koja vam želi reći sve što je prešutjela. Riječ je o Miji Begović te njenoj predstavi Sve što sam prešutjela, a o čemu se radi saznajte 8. ožujka s početkom u 19:30 sati u kinu Urania, po cijeni ulaznice od 60 kn.

    Ova predstava je uvod u ovogodišnje 3. po redu Ženijalne dane u Kino mreži, kojima ćemo se pridružiti ciklusom filmova „(O)ženi“, o snažnim ženama poput Jackie Kennedy, princeze Diane, Grace Kelly, Hanna Arendt i Margaret Thatcher. Osim toga, moći će se pogledati i Fellinijev film 8 1/2, hrvatski Trampolin i francuski Sve što dolazi. Odmah nakon toga, kreće ovogodišnja već tradicionalna Revija suvremenog frankofonog filma, kojoj se svi već sada veselimo.

    U petak 24. ožujka s početkom u 20 h u kinu Urania po prvi puta u Osijeku moći će se uživo poslušati Harija Rončevića– jednu od najvećih hrvatskih glazbenih kantautorskih zvijezda. Ulaznice će se moći kupiti u pretprodaji po cijeni od 90 kn, a na dan koncerta po cijeni od 100 kn.

    Ulaznice za Miu Begović i Harija se mogu rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-16 h), 205-507 (blagajna kina, iza 17 h), email-a: [email protected] i [email protected] ili putem našeg Facebook profila i grupe.

    I dalje nastavljamo s ciklusom filmova „And the Oscar Goes To…“, u sklopu kojega prikazujemo neke od nominiranih filmova iz različitih kategorija nagrade. Ovaj tjedan su uz glavno iznenađenje ovogodišnje dodijele Oscara: film Moonlight– bezvremenska priča o ljudskoj povezanosti i samootkrivenju, koji je dobio zlatnog kipića za najbolji film, najbolju mušku sporednu ulogu te za najbolji adaptirani scenarij, na programu i La La Land– holivudska priča o mladoj glumici u usponu koja se zaljubljuje u jazz glazbenika (rekordnih 14 nominacija i osvojenih 6 Oscara), Manchester by the Sea– dirljiva priča o istraživanju moći obiteljske ljubavi, zajednice, žrtve i nade (6 nominacija, osvojeni Oscari za najboljeg glavnog glumca i najbolji izvorni scenarij) te premijerno Lav– film koji ste vi tražili, istinita priča o izgubljenom i nađenom životu (6 nominacija).

    Novi filmski tjedan osim oskarovaca donosi i premijeru nastavka X-Mena Logan te sinkroniziranu animiranu avanturu Vau Vau zvijezda. I dalje se mogu pogledati Anka i T2 Trainspotting te Uzbuna na zelenom vrhu na Back to School školskoj projekciji.

    Hugh Jackman se zadnji put vraća svojoj najpoznatijoj ulozi Wolverina. Radnja filma Logan smještena je u budućnost 2024. godine. Logan i profesor Charles Xavier moraju se pomiriti s nestankom X-Mena, korporacijskim vođom Nathanielom Essexom koji vodi svijet u propast, Loganovim gubitkom moći samoregeneracije i Xavierovim Alzheimerom. Redatelj filma je James Mangold, a u ulozi profesora Charlesa Xaviera Patrick Stewart.

    Na snježnoj gori ovce žive u harmoniji, ali tibetanski mastif Brodi koji bi ih trebao čuvati – radije svira rock&roll. Kada mu radio padne s neba u ruke, on napušta dom kako bi ostvario svoje snove i postao glazbenik. Vau Vau zvijezda je animirana i na hrvatski jezik sinkronizirana priča koja nas uči da se nikada ne smijemo zaustaviti na putu do ostvarenja naših snova.

    Stara ekipa Renton, Begbie, Sick Boy i Spud vratili su se na velika platna nakon 20 godina odsutnosti i to bolji nego ikada, u dugo očekivanom nastavku klasika T2 Trainspotting.

    40 godina nakon ekranizacije romana Vlak u snijegu, inspirirana romanom Mate Lovraka i bićima hrvatske mitologije u kina je stigla Anka, priča o snazi i moći dječje ljubavi, bajka za djecu i odrasle.

    Pogledajte i detektivsku pustolovinu Koka i ekipe snimljene prema knjizi Ivana KušanaUzbuna na Zelenom Vrhu te iz prve ruke saznajte kako družina uspjela riješiti prve slučajeve misterioznih razbojstava.

    Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i jeftinije cijene možete iskoristiti na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn) te uz grupne popuste (minimalno 10 osoba, cijena ulaznice 18 kn) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

    Kinematografi Osijek d.d.
    Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
    tel/fax Uprava: +385 31 205 501
    kino Urania + 385 31 205 507
    www.kinematografi-osijek.hr
    Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

    Program Kina Urania 2.3.-8.3.2017 by OsijekNews on Scribd

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Revija hrvatskog kratkog filma Filmska RUNDA, za svoje osmo izdanje koje će se održati 20. i 21. listopada 2023. u Više…

    Osim Murine, u novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i nastavak velikog animiranog hit crtića Avanture obitelji Bigfoot gdje odlazimo s Adamovom neobičnom obitelji na još jednu nezaboravnu pustolovinu

    KINO „Snovi obično umiru u raju“…

    …rečenica je koju u jednoj od scena filma Murina izgovori bogati američki poduzetnik Javier (Cliff Curtis), a koja je ujedno Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!