4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

ricardo_primopredaja_kamiona

Ricardo uložio 4,5 milijuna eura u nove kamione i stanicu za tehnički pregled

Ricardo ima spremne vozače za nove tegljače, ponajprije zahvaljujući sustavu usavršavanja u sklopu programa „Ricardo plus“ i mentorstva, gdje mladi i odgovorni vozači dobivaju priliku ući u svijet rada, učiti od najboljih i stjecati praktična znanja i vještine u kadru profesionalni vozač.

Moglo bi zazvučati neprimjereno trenutku, ali petogodišnji investicijski ciklus Ricarda naišao je na poteškoću. Jučer su, naime, preuzeli 20 novih kamiona, a prvobitnim scenarijem trebalo ih je biti čak četrdeset.

– Ali morali smo dogovoriti isporuku dvadeset jedinica, jer jednostavno nemamo, odnosno ne možemo doći do dovoljnog broja profesionalnih vozača – ne skriva Milan Vrdoljak, suvlasnik i predsjednik Uprave Ricarda.

ricardo_primopredaja_kamiona_2

Na to je, uostalom, već jednom prilikom upozorio – prijašnjih godina prvo su kupovali vozne jedinice pa potom tražili vozače, sada je obrnuto.

Broj vozila koji će kupovati ovisit će prije svega o broju kvalificiranih vozača.

No, ovaj uvod ne treba naravno umanjiti vrijednost njihove jasne strateške odrednice – ulaganje u razvoj i modernizaciju. Jučer su to potvrdili s dvjema novim investicijama. Prva je ulaganje u segment transporta, druga modernizacija Stanice za tehnički pregled s pratećim sadržajima.

– Što se tiče Stanice za tehnički pregled radi se o izgradnji novog suvremenog prostora te bi postojeći objekt u Mecama, sagrađen 60-ih godina, izmjestili na novu lokaciju, u nedaleko udaljenoj Poslovnoj zoni Sjever Općine Bilje. Novim objektom plan je podići uvjete rada za 20-ak naših radnika te svakako i razinu usluge, a isti bi imao i dodatne sadržaje, kao primjerice moderni servisni centar za teretna motorna vozila vlastite potrebe, praonica, ugostiteljski objekt… – pojašnjava Vrdoljak. Stanica će biti otvorena i za javnu uporabu.

snimio Davor KIBEL,Osijek, 28.03.2017. tvrtke RICARDO, Obilježavanje početka gradnje Stanice za tehnički pregled vozila u Poslovnoj zoni "Sjever" općina Bilje

Na gradilištu je ugostio osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića i Željka Cickaja, načelnika Općine Bilje.

– Još jedna kapitalna investicija na području naše županije. Ricardo je neprestano rastao usvajajući najsuvremenije certifikate i licence u cestovnom prometu. Podsjetit ću tek da su oni dobitnici nagrade Osječko-baranjske županije i tri puta Zlatne kune zbog dobrog i kvalitetnog poslovanja – rekao je župan Šišljagić.

Pozitivna klima

Za Cickaja ovo je dobrodošli početak radova u poslovnoj zoni.

– Potrebna nam je pozitivna klima i vjetar, jer kada u poslovnoj zoni krene jedna investicija, onda ona odmah privuče i druge – zadovoljno će Cickaj.

Ova investicija iznosit će 2,5 milijuna eura, projektant je Respect-ing iz Osijeka, a izvođač radova Projektgradnja. Vrijeme gradnje je pet mjeseci.

Potom se jučerašnji program nastavio u prostoru Auto Hrvatske PSC Osijek. Ondje je bila predaja ključeva 20 novih tegljača marke MAN TGX s poluprikolicama marke Schmitz.

– Ovime naš vozni park broji oko 300 voznih jedinica. Kupnja novih tegljača najviše klase, dokaz je održanja najviše razine kvalitete vozila kao jednog od preduvjeta za osiguranje vrhunske usluge za naše kupce – pojašnjava Darko Rimac, suvlasnik i član Uprave Ricarda.

Ključeve novih kamina, ukupno vrijednih dva milijuna eura, uručio je Mario Fabek, izvršni direktor za gospodarski program Auto Hrvatske, koji je ocijenio kako je kontinuirano ulaganje Ricarda najjača investicija u toj grani poslovanja, i to ne samo u Hrvatskoj, nego i u neposrednom okruženju susjednih država.

A nova su vozila prije svega namijenjena za međunarodni transport. Udjel izvoznih poslova u ukupnom prometu Ricarda sada se popeo na 45 posto.

– Ovo su prilike u kojima je pravo zadovoljstvo podržati poštovane i poduzetne ljude koji svojim primjerom pokazuju da se ovdje u Osijeku u Slavoniji mogu raditi veliki poslovi – odao je priznanje i Ivan Vrkić, gradonačelnik Osijeka.

Danas Ricardo zapošljava 360 radnika, a ovom investicijom zaposlit će novih 30 profesionalnih vozača. Tako će nova vozila već sutra biti na cesti.

Širok spektar

– Posla imamo, jer radimo za širok spektar uglednih tvrtki čiji smo glavni partneri – kazuje zaključno Vrdoljak. Ricardo ima spremne vozače za nove tegljače, ponajprije zahvaljujući sustavu usavršavanja u sklopu programa „Ricardo plus“ i mentorstva, gdje mladi i odgovorni vozači dobivaju priliku ući u svijet rada, učiti od najboljih i stjecati praktična znanja i vještine u kadru profesionalni vozač. Zahvaljujući ovakvom programu obuke, u manje od godinu dana, Ricardo je primio na posao 46 mladih vozača (i po godinama života i po stažu). No tržište pokazuje da prostora još ima, Ricrado i dalje najvaljuje nabavku novih kamiona, i zato su njihova vrata i dalje otvorena – kvalitetnom kadru.

Dario KUŠTRO
ricardo_primopredaja_kamiona_4

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek