Arhiva

Ribarska ulica – Rekonstrukcija klupa pokraj kafića počinje idući tjedan

    Objavljeno 30.07.2016
    OsijekNews redakcija

    Pješačka zona koja povezuje Zimsku luku s Trgom Ante Starčevića, poznatija i kao Ribarska ulica, uskoro dobiva novi, obnovljeni izgled. Naime, radovi na dijelu Ribarske ulice uz Esseker centar završavaju u sljedećih nekoliko dana, a tada se obnavljati počinje zapadna strana, uz ugostiteljske objekte, uključujući i oštećene klupe, odnosno drvene obloge, koje već godinama narušavaju izgled, ali i sigurnost popularnog šetališta.

    – Radovi idu prema planu, a Ribarska ulica uskoro dobiva izgled kakav zaslužuje – potvrdila nam je Ljiljana Belajdžić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno-stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša grada Osijeka.

    – Radovi na zapadnoj strani i rekonstrukcija klupa počinju idući tjedan, odmah po završetku dijela uz Esseker centar, te će radovi na ovom dijelu Ribarske trajati otprilike tri tjedna. Također, kao što je naveo gradonačelnik Ivan Vrkić, drvo se zamjenjuje suvremenim materijalom zvanim WPC (daske ekstrudirane od kompozita drveta i polimera, oko 70 % recikliranog drveta i 30 % polimera), koji u posljednjih desetak godina zamjenjuje drvo uglavnom na vanjskim površinama, uz bazene i sl., a time se osigurava trajnost i kvaliteta, koja ne ovisi o vremenskim uvjetima – istaknula je pročelnica Belajdžić.

    Glas Slavonije – M. Mandić

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!