Arhiva

Rekonstrukcija i opremanje dječjih igrališta širom grada Osijeka

    Objavljeno 11.08.2016
    OsijekNews redakcija

    Na 38 igrališta na području grada Osijeka narednih će dana biti ugrađeno 70 novih sprava/igrala ukupne vrijednosti više od 800.000,00 kuna.

    Iz prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora financirat će se oprema u vrijednosti od gotovo 220.000,00 kuna, a ostala sredstva osigurana su u Proračunu Grada Osijeka za tekuću godinu – najavio je danas gradonačelnik Ivan Vrkić tijekom obilaska početka radova u Parku kneza Branimira.

    Važno je napomenuti kako je u ovaj iznos uključena i oprema za djecu s poteškoćama u razvoju pa će tako na području grada biti postavljeno po 13 kombiniranih aluminijskih klackalica, kombiniranih ljuljački i pješčanika za djecu u invalidskim kolicima.

    Sredstvima gradskih četvrti i mjesnih odbora opremit će se 5 dječjih igrališta – u Gornjem gradu, Donjem gradu, Industrijskoj četvrti, Retfali i na Jugu II te ugraditi fitness sprave na Lijevoj obali, Sarvašu, Donjem gradu, Tvrđi i Josipovcu.

    Nove ljuljačke, klackalice, njihala, tobogane i vrtuljke dobit će još 33 dječja igrališta u različitim dijelovima grada.

    Radovi su započeli ugradnjom igrala u Parku kneza Branimira, a nova oprema financirat će se donacijom McDonaldsa u iznosu od gotovo 30.000 kn. Ovdje će biti postavljen vrtuljak, ljuljačka s dvije sjedalice te njihalo na opruzi, a uz to bit će obnovljena postojeća igrala i klupe.  Radovi se nastavljaju u ostalim dijelovima grada, počevši od GČ Gornji grad.

    M.Š.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!