4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

kinematografi

Različita “Plemena” ipak mogu naći prostor za suživot

Najnagrađivanija predstava u Hrvatskoj u protekle 2 godine (7 nagrada) - predstava Plemena u izvedbi kazališta Planet Art i Teatra Exit stižu u kino Urania.

Najnagrađivanija predstava u Hrvatskoj u protekle 2 godine (7 nagrada) – predstava Plemena u izvedbi kazališta Planet Art i Teatra Exit stižu u kino Urania. Umjesto ponavljanja floskula o tome kako smo svi mi jednaki, kroz intrigantnu i katarzičnu priču o ljubavi i izdaji, Plemena nam nude spoznaju i beskompromisno ukazuju na činjenicu koliko smo različiti, a koliko istovremeno sreća svakog pojedinca ovisi o pripadnosti drugom biću. Ulaznice po cijeni od 70 kn možete kupiti u kinu ili rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-16 h), 205-507 (blagajna kina, iza 17 h), email-a: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili putem našeg Facebook profila i grupe. Gdje i kako postoji prostor u kojem plemena mogu naći suživot, saznajte u utorak 24. svibnja u 19:30 sati.

Ista pitanja postavljaju se i u mega uspješnici X-men. Apocalypse je završni dio trilogije započete filmom First Class, a ujedno i deveti po redu film iz Marvelovog mutantskog svijeta. Nakon tisućljetnog sna budi se i formira tim snažnih mutanata, koji žele pročistiti čovječanstvo i stvoriti novi svjetski poredak. Hoće li naši pozitivci uspjeti spasiti čovječanstvo?

Nastavljamo i s Ciklusom filmova: Lars von Trier u četvrtak i ponedjeljak, kada gledamo filmove Idioti i Manderlay po sniženoj cijeni ulaznice od 20 kn. Lars von Trier danski je redatelj i režiser čiji filmovi uvijek provociraju, posebice scenama eksplicitnog seksa i nasilja, a njegovo je poimanje smisla filmskog djelovanja „Film bi trebao biti poput kamenčića u cipeli“.

Najmlađi se zasigurno vesele ekranizaciji poznate mobilne igrice Angry Birds Movie, gdje saznajemo zašto je mali crveni ptić uvijek tako ljut. Za sve ljubitelje Marvelovih super i anti junaka, na programu je i dalje novi nastavak Kapetan Amerika: Građanski rat (Captain America Civil War), u kojemu stari prijatelji postaju suparnici.

Studenti i profesori Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti organiziraju druge po redu Umjetničke svečanosti – EKTe, koje će se održati od 23. do 25. svibnja 2015. Osim brojnih predavanja, radionica i izlaganja, u kinu Urania ćete moći besplatno pogledati i predstave Paris, Kentucky: A Murder in Three Beats na engleskom jeziku (ponedjeljak, 23. svibnja u 17 h) i Impro Show ZKM-a (srijeda, 25. svibnja u 17 h).

Projekt “Film in Residence” nas vodi u Club Peppermint, gdje gledamo besplatne kvalitetne, edukativne, festivalske i dokumentarne sadržaje. U ponedjeljak (23. svibnja) i utorak (24. svibnja) u 20 sati na rasporedu je film Pogled tišine – još jedan fascinantan uvid u političku sadašnjost i prošlost Indonezije obilježenu političkim ubojstvima tijekom 60-ih.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i jeftinije cijene možete iskoristiti na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn) te uz grupne popuste (minimalno 10 osoba, cijena ulaznice 18 kn) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Kinematografi Osijek d.d.
tel/fax Uprava: +385 31 205 501
kino Urania + 385 31 205 507
www.kinematografi-osijek.hr

Program Kina Urania 19.5.-25.5.2016 by OsijekNews

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek