Arhiva

Prvo studentsko biennale donosi vizualizacije samopromišljanja

    Objavljeno 25.05.2015
    OsijekNews redakcija

    Ovog utorka, 26. svibnja, u Galeriji Waldinger s početkom u 19 sati održat će se otvorenje 1. studentskog biennalea. Cilj je ove izložbe bio okupiti studente svih likovnih odjela umjetničkih akademija u Republici Hrvatskoj uz nadu da će se na budućim bijenalima moći vidjeti i radovi studenata čije visokoobrazovno usmjerenje nije u prvome redu umjetničkoga karaktera.

    Tema je ovogodišnjega biennalea autoportret. Njome se nastojalo potaknuti studente na vizualizaciju vlastitoga promišljanja sebe. Predstaviti sebe, autoportretirati se, ne znači tek prikazati svoju vanjštinu, mesnati oklop koji nosi svatko od nas, nego uključuje i sustavan rad na spoznavanju vlastitoga karaktera, a čini sastavni dio cjelovite osobe.

    Tko sam zapravo ja, kako gledam i vidim sebe, otkrivam li pri pogledu u zrcalo sebe ili vidim odraz nepoznatoga lika za koji si utvaram da predstavlja mene?  Spomenuta, ali i brojna druga pitanja sama se od sebe nameću pri osvrtu na temu koju ova izložba pokriva. Na izložbi će stoga, uz radove koji na vrlo direktan način oslikavaju autore, biti predstavljeni i oni koji se autora dotiču tek implicitno.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!