Arhiva

Projekt Papergirl Osijek 2016 vraća se na ulice našeg grada

    Objavljeno 19.05.2016
    OsijekNews redakcija

    Osječka zemlja još se nije ohladila od potresa kreativnosti kojim ju je uzdrmao ReArt festival, a iz udruge PLANTaža već nam stiže novi projekt – pozdravimo Papergirl 2016!

    Nakon prošlogodišnje debitantske produkcije, projekt Papergirl spreman je u grad uliti novu dozu umjetnosti i kreativnosti! Naime, Papergirl Osijek, projekt je udruge PLANTAŽA, koji se, pod dirigentskom palicom Slađane Zubić, voditeljice projekta, prvi puta održao u lipnju prošle godine. S obzirom na uspješnu provedbu te izvrsnu reakciju publike, alli i građana općenito, projekt se nastavlja i ove godine.

    Prisjetimo se, Papergirl pokret umjetnički je projekt koji je davne 2006. godine u Berlinu osnovala Aisha Ronniger, a započeo je kao odgovor na pooštravanje zakona po kojem se lijepljenje plakata izjednačava s crtanjem grafita. Papergirl je tako postao nekomercijalni umjetnički projekt koji okuplja ljude u proslavi umjetnosti i zajednice na nekonvencionalan i nesebičan način.

    Danas se Papergirl organizira u stotinama svjetskih gradova, a u Hrvatskoj je prvi takav projekt pokrenut 2012. godine u Zagrebu te se ideja o projektu počela širiti ostalim gradovima u zemlji i šire.

    Sam projekt sastoji se od otvorenog poziva svim građanima, afirmiranim i neafirmiranim umjetnicima svih uzrasta i sposobnosti da doniraju svoje radove tako što će ih ubaciti u Papergirl kutije postavljene na određenim lokacijama u Osijeku. Radovi će, nakon što  prođe rok za prikupljanje, biti izloženi na besplatnoj oglednoj izložbi svih pristiglih radova, otvorenoj za sve posjetitelje, a nakon izložbe, u završnoj fazi projekta, umjetnički radovi podijelit se slučajnim prolaznicima na ulici.

    Prikupljanje umjetničkih radova, koje čini prvu fazu projekta, započelo je prošli tjedan, a Papergirl kutije možete pronaći postavljene u nekolicini osječkih kafića: Amsterdam pubu, Barcelona pubu, Exitu, Peppermintu te Trici.

    Ovim putem, pozivamo sve drage sugrađane – fotografe, grafičare, pjesnike, umjetnike, pisce i kreativce te sve oni koji se tako osjećaju, bez obzira na dob e da se pridruže ovoj entuzijastičnoj inicijativi te pokažu svoje radove kroz ovaj nesvakidašnji projekt koji smo uspjeli ostvariti u našem gradu.

    S veseljem zaprimamo i više radova istog autora – od naših najmlađih do najstarijih, ograničenja nema – jer Papergirl svijet ne poznaje granice!

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Umjetnost na ulicama grada – završen projekt Papergirl Osijek

    Nakon održane završne izložbe prošle subote, Papergirl Osijek zatvorio je i zadnje poglavlje svoje priče. U utorak, 8. srpnja krenula Više…

    FOTO Završna izložba PaperGirl Osijek

    Na izložbi su bili izloženi i predstavljeni radovi osječkih kreativaca koji su svojim radom i voljom doprinijeli ostvarenju ovog inspirativnog Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!