Arhiva

Program cjeloživotnog učenja: LUTKA U ODGOJU I OBRAZOVANJU/ZIJEVALICA

    Objavljeno 26.09.2015
    OsijekNews redakcija

    Umjetnička akademije u Osijeku poziva vas  na sudjelovanje u promotivnom programu cjeloživotnog učenja LUTKA U ODGOJU I OBRAZOVANJU/ ZIJEVALICA, koji iznimno u jesen 2016. nudi s popustom od 70%.

    Program u trajanju od 75 sati tijekom 4 mjeseca (listopad-siječanj) redovite cijene od 3000 kn nudi se samo ovaj puta promotivno za 900 kn i to u 4 mjesečne rate od po 225 kn.

    Radionice će se održavati u prostorima Umjetničke akademije u Osijeku u poslijepodnevno/večernjem terminu ili subotom u dogovoru s polaznicima i to kroz 15 tjedana, po 5 sati tjedno.

    Po završetku programa Umjetnička akademija u Osijeku i Sveučilište  Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku polazniku izdaje potvrdu o uspješno završenom programu.

    Uloga lutke kao nastavnog instrumenta pospješuje dječje učenje. Lutka je metafora. Kroz igru i interakciju s lutkom dijete je motiviranije, učenje se intenzivira i samim je time učinkovitije. Uz olakšano učenje, u kontaktu s lutkom dijete razvija kognitivne procese, upoznaje i prepoznaje međuljudske odnose, lakše poima društvenu dinamiku, prepoznaje tuđe emocije kako bi moglo ovladati vlastitima te razvija osjećaj za likovnost i estetsku svijest.

    Lutke se koriste za pripremu lutkarskih predstava, ali su i izrazito važne kao sredstvo improvizacije, korištene u spontanim ili planiranim igrama, koje su bitne za razvoj dječje kreativnosti – onoga što će svakom djetetu biti od presudne važnosti za rješavanje problema s kojima će se susretati tijekom svojeg formalnog i neformalnog obrazovanja, bez obzira kojim se područjem u kasnijoj dobi bude bavilo.

    Kreativnost i sposobnost ludičkog rješavanja problema izvan zadanih okvira bitna je jednako softverskim inženjerima, kuharima, genetičarima, frizerima, atomskim fizičarima ili automehaničarima, pri uzgoju organskog povrća ili bavljenju umjetnošću.

    Lutka budi maštu djeteta, potiče grupnu dinamiku, zahtijeva finu motoriku i tjelesnu koordinaciju, te pospješuje pravilan razvoj govora.

    Program cjeloživotnog učenja  LUTKA U ODGOJU I OBRAZOVANJU/ZIJEVALICA  namijenjen je prvenstveno  predškolskim odgojiteljima, te školskim učiteljima i nastavnicima, kao nositeljima odgojno-obrazovnog sustava, kako bi usvojili temeljna teorijsko-povijesna znanja vezana uz pojedini tip lutke, ovladali osnovama oblikovanja i tehnologije izrade  lutke zjevalice, zakonitostima scenskog prostora, vještinama animacije, kao i stekli znanja za kreativno i učinkovito uključivanje lutke u odgojno-obrazovni proces.

    Na taj  način polaznici ovog  programa savladavaju specifičnu vještinu  kreativnog i humanijeg načina učenja te stječu znanja za kvalitetno uključivanje lutke u programe izvannastavnih aktivnosti, ali i u ključne predškolske  i školske programe.

    Sve informacije o programu Cjeloživotnog učenja možete naći na stranicama Umjetničke akademije u Osijeku www.uaos.unios.hr ili kod Dražene Stanković, Voditeljice Odsjeka pismohrane i administrativnih poslova na Umjetničkoj akademiju u Osijeku, na broj telefona (031) 253 362  (uredovno vrijeme Akademije od 7 do 15 sati) ili na mail  [email protected].

    uaos_cjelozivotnoucenje2015

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Umjetnička akademija – programi Cjeloživotnog učenja

    Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u sklopu programa Cjeloživotnog učenja u mjesecu listopadu 2016. godine započinju s radom sljedeći programi: Više…

    Međunarodni dan plesa u Osijeku uz izložbu ‘Tijelo kao medij’

    Umjetnička akademija u Osijeku u godini Mije Čorak Slavenske obilježava Međunarodni dan plesa. Manifestacija će se održati 29.4. u 19h Više…

    Modeliranje keramike i rad na lončarskom kolu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku

    Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku u sklopu programa Cjeloživotnog učenja u mjesecu siječnju 2016. godine će početi sa radom novi Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!