Arhiva

Pročitali Ustav? Znate što jedete?

    Objavljeno 12.10.2016
    OsijekNews redakcija

    Ustav je temeljni zakon neke zemlje koji određuje i štiti prava i slobode pojedinaca. No, što ako slobode i prava pojedinca zadiru i koče se s nečijim tuđim pravima i slobodama? Od proslavljenog redatelja Rajka Grlića i scenarista Ante Tomića dolazi priča inspirirana stvarnom zemljom i njenim ljudima. Ustav Republike Hrvatske kritičari opisuju kao ‘najhrabriji hrvatski film novog milenija’, komedija koja to zapravo nije. Ljubavna priča o mržnji koja razotkriva sve naše netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima. Priča o hrabrosti da danas budeš ono što jesi i pokušaju da se unatoč svemu voli.

    Hrvatska agencija za hranu, Kinematografi Osijek i Discovery Film u četvrtak 13.10. u 18:00 h građanima poklanjaju projekciju dokumentarca 10 milijardi – što je na vašem tanjuru?. Usred vruće debate o kvaliteti hrane, film donosi pogled na enormni spektar globalne proizvodnje hrane te njezine distribucije, a redatelj Valentin Thurn traži rješenja diljem svijeta. Projekcija je besplatna, a održava se povodom Svjetskog dana hrane.

    Podsjećamo i na drugi po redu Rendez-vous au Cinema ciklus koji je započeo 1. listopada i traje do kraja mjeseca, a na rasporedu su idući naslovi: Sjećanja (ponedjeljak 17.10.2016. u 19:15 h), Kao avion (utorak 18.10.2016. u 19:15 h), Gus: Mala ptica, veliko putovanje (nedjelja 23.10.2016. u 17:30 h, nedjelja 30.10.2016. u 17:30 h), Fatima (ponedjeljak 24.10.2016. u 19:15 h) i Praznik (utorak 25.10.2016. u 19:15 h). Cijena ulaznice je snižena i iznosi 20 kn, 16 kn je cijena uz studentski/umirovljenički popust, a može se kupiti i voucher za sve projekcije po samo 50 kn.

    Ovaj tjedan donosi i posljednju projekciju u sklopu Dana slovenskog filma i kulture, u clubu Peppermint, gdje je službeno započela nova sezona Film In Residence programa. U ponedjeljak, 17.10. s početkom u 20:00 sati na rasporedu je besplatna projekcija filma Ritam ljubavi: ljubavna priča između repera Bruna i violinistice Nine – priča koja kritički govori o stanju u društvu i traži put do svijetle budućnosti za cijelu generaciju.

    Novi tjedan, uz domaći kino hit Ustav Republike Hrvatske, donosi nekoliko besplatnih projekcija te naizmjenične projekcije blockbuster i festivalskih naslova.

    Bridget Jones se vraća na velika platna, a s njom i ostali dragi nam likovi. Mark Darcyju ovaj put glavnog protivnika tumači Patrick Dempsey, a tko će se naći u ulozi oca Bridgetinog djeteta otkrijte u kinu Urania.

    Koliko volimo Colin Firtha pokazuje činjenica da ga ovaj tjedan osim kao Darcyja gledamo i u biografskoj drami Genij, o autoru Thomas Wolfu te stvaranju klasika svjetske literature: Pogledaj dom svoj anđele. Čim je izašao prvi trailer, sve nas je zaintrigirao domaći dokumentarac Gazda koji donosi priču o Ivici Todoriću te nastanku Konzuma. Sve informacije saznajte iz prve ruke. Iz studija koji nam je donio Lego film stiže uzbudljiva i neobična priča o Rodama i njihovoj novoj-staroj misiji, a Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu poznatog mračnog redatelja Tim Burtona donosi priču nastalu na temelju bestsellera autora Ransoma Riggsa o neobičnom dječjem domu i o njegovim još neobičnijim štićenicima.

    Ovom prilikom najavljujemo i pretpremijeru filma Sabina K u našoj distribuciji 20. listopada (više informacija uskoro), te stand up izvedbu Vlatka Štampara „Štamparska greška“ (29. listopada). Ulaznice po cijeni od 40 kn se mogu rezervirati putem telefona 205 501 (9-16h), 205 507 (iza 17 h), e-maila: [email protected] i [email protected] te preko našeg Facebook Page-a i Grupe.

    Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i jeftinije cijene možete iskoristiti na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn) te uz grupne popuste (minimalno 10 osoba, cijena ulaznice 18 kn) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

    Kinematografi Osijek d.d.
    Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
    OIB 40405502802
    tel/fax Uprava: +385 31 205 501
    kino Urania + 385 31 205 507
    www.kinematografi-osijek.hr
    Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

    Program kina Urania 13.10.-19.10.2016 by OsijekNews on Scribd

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!

    Revija hrvatskog kratkog filma Filmska RUNDA, za svoje osmo izdanje koje će se održati 20. i 21. listopada 2023. u Više…

    Osim Murine, u novom filmskom tjednu premijerno možete pogledati i nastavak velikog animiranog hit crtića Avanture obitelji Bigfoot gdje odlazimo s Adamovom neobičnom obitelji na još jednu nezaboravnu pustolovinu

    KINO „Snovi obično umiru u raju“…

    …rečenica je koju u jednoj od scena filma Murina izgovori bogati američki poduzetnik Javier (Cliff Curtis), a koja je ujedno Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!