Arhiva

Premijera dokumentarnog filma Udruge Tuljan ‘Nevidljivi neprijatelj 2’

    Objavljeno 18.01.2015
    OsijekNews redakcija

    Udruga ‘Tuljan’ poziva vas na premijerno prikazivanje kratkog edukativnog filma o borbi protiv ambrozije pod nazivom ‘Nevidljivi neprijatelj 2’.

    Projekcija filma ‘Nevidljivi neprijatelj 2’ bit će održana u ponedjeljak, 19. siječnja 2015. godine, u 19,00 sati, u kinu Urania u Osijeku.

    Udruga ‘Tuljan’ djeluje od 2002. godine kada je počela s akcijama uklanjanja ambrozije na različitim lokacijama u gradu Osijeku i njegovoj okolini. Tijekom 12 godina kontinuiranoga rada Udruga je dobila podršku i priznanje Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Doma zdravlja Osijek i drugih institucija vezanih uz javno zdravstvo u Osijeku i široj regiji.

    Rad udruge ‘Tuljan’ ne bi bio tako uspješan bez velikog broja volontera koji su se uključili u njezine aktivnosti i koji su svojim zalaganjem pomogli da građani Osijeka imaju što manje problema od alergijskih reakcija na ambroziju. Ovaj film je svjedočanstvo i priznaje njihovoga rada.

    ‘Nevidljivi neprijatelj 2’ kratki je edukativni film primjenjiv za prikazivanje u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a namijenjen je upoznavanju i učenju o ambroziji i zdravstvenim problemima koje ona može izazvati. Istovremeno film je i izvrstan poticaj za uključivanje mladih u volonterske akcije, te razvijanje građanske svijesti da se uz malo truda i uloženog vremena može značajno pomoći drugim građanima i utjecati na kvalitetu života u Osijeku.

    Autor filma ‘Nevidljivi neprijatelj 2’ je Josip Grizbaher, tekst je čitala Martina Ferger-Dragušica, nastao je u produkciji CINEMATICa Osijek, a snimanje je pomogao Grad Osijek.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    FOTO Osječki čovjek-tuljan okupao se 29. put u ledenoj Dravi

    Dušan Rudež, osječki čovjek-tuljan, nastavio je dugu tradiciju kupanja u ledenoj vodi osječke Zimske luke. Rudežovo zimsko kupanje počelo je Više…

    Preimjera dokumentarnog filma Udruge Tuljan ‘Nevidljivi neprijatelj 2’

    Udruga ‘Tuljan’ poziva vas na premijerno prikazivanje kratkog edukativnog filma o borbi protiv ambrozije pod nazivom ‘Nevidljivi neprijatelj 2’. Projekcija Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!