4shared
 - 


Vidi Desktop | Mobilnu verziju

miroslav_simic_budjenje_osijek

Poziv na buđenje Osijeka

Buđenje će se realizirati ne samo riječima, idejama - već konkretnim djelima, koja će građanima dati priliku da se sami probude i nastave živjeti u boljem Osijeku.

U ambijentalno uređenom prostoru uz prekrasnu osječku promenadu, nekada žilu kucavicu grada, s prvim minutama proljeća službeno je započela predkampanja kandidata za gradonačelnika Osijeka Miroslava Šimića, MOST-a i Možemo!.

U 10 sati i 28 minuta započeo je proces buđenja prirode, a paralelno time i potencijalno buđenje usnulog Osijeka koji svoj zimski san spava evidentno predugo. Kroz tezu da grad spava i da se treba probuditi, ne upućuje se kritika uspavanoj gradskoj administraciji, aktualnoj gradskoj vlasti, koja je, naravno, odgovorna za to spavanje i kritiku neupitno zaslužuje, već se radi o jednom drugom buđenju – buđenju Osijeka, koje moraju potaknuti svi građani Osijeka za sve građane Osijeka. Jer, upravo u građanima, tom neiscrpnom izvoru pozitivne energije, temelji se nova i svjetlija budućnost Osijeka.

Buđenje će se realizirati ne samo riječima, idejama – već konkretnim djelima, koja će građanima dati priliku da se sami probude i nastave živjeti u boljem Osijeku. U tom procesu koristit će se osječke ulice sa ciljem pokazivanja kakav grad Miroslav Šimić sa svojim timom želi. Organizirat će se susreti s građanima, zastupati ideje, pozivati putem medija i društvenih mreža građane na angažiranje kako bi zajedno iskrojili grad onakav kakav svi žele.

Jedno je sigurno, Osijek se može probuditi. Može opet biti sretno mjesto za život, ali to ne može postići bez svojih poduzetnika, umjetnika, sportaša, volontera, ljudi iz civilnog sektora, ali i radnika, studenata, školaraca, domaćica, umirovljenika. Svatko u ovom buđenju ima svoju ulogu, makar to bila obična šetnja do birališta.

Poziva se na buđenje koje će dovesti Osijek do toga da su ulice ponovno pune, da su pune škole i vrtići, kazališta, knjižnice, da su hoteli napunjeni gostima iz cijelog svijeta. Priželjkuju se tržnice na kojima će prodavači tražiti klupu više, priželjkuju se nove tvrtke, zanimljive ideje koje se kreiraju i pretvaraju u proizvod tu u gradu, tvornice iz kojih izlaze puni kamioni i odlaze u svaki kutak Hrvatske, svaku državu Europe…

Provedbom planiranog nastaje probuđeni Osijek. Moderan grad kojeg vodi suvremena, dinamična i mala uprava, u kojem je svaka ideja vrijednost, a svaka inicijativa dar. Takav Osijek imamo i danas. Samo manji. Tu je oko nas. Ali to je Osijek pojedinaca, Osijek onih Osječana, koji svojim svakodnevnim radom ne daju da ovaj grad postane prošlost. Buđenje, koje tim Miroslava Šimića nudi ono je, kojim bi upravo taj Osijek, taj skriveni, divni grad, postao Osijek svih njegovih građana.

Najčitanije vijesti

Naši prijatelji

 • cropc.net
 • kukaonica
 • gauss_villa135x60
 • restoran_polaris
 • tzosijek
 • gauss_informatika_ON1
 • gauss_development_ON1
 • Surfer Hrvatska
 • Panturist Arriva
 • Avenue Mall Osijek
 • City fitness Osijek