Arhiva

Počinje peta sezona najgledanije TV serije Igra prijestolja

    Objavljeno 12.04.2015
    OsijekNews redakcija

    Televizijska serija Game of Thrones iliti Igra prijestolja u produkciji kuće HBO sutra u tri sata ujutro po našem vremenu premijerno otvara novu, petu sezonu. Kako serija polako prelazi poznatu radnju svog predloška u književnom serijalu „Pjesma vatre i leda“ i zalazi u novi, nepoznati teritorij, tako postaje sve uzbudljivija i za one koji nisu čitali knjige, kao i za fanove koji jesu.

    Peta sezona nastavlja napetu priču na više fronti, ali neće sve dosadašnje priče biti nastavljene ove sezone. Segment priče s Brandonom Starkom i njegovom ekipom tako će izostati iz ove sezone, no zato će biti ostatak fabule biti proširen prvim prikazom pokrajine Dorne, najjužnijeg dijela kontinenta Westeros i doma obitelji Martell. Najviše novih likova doći će upravi iz te pokrajine, pa ćemo tako vidjeti Dorana Martella, Trystanea Martella, Areoa Hotaha, Nymeriu Sand, Tyene Sand i Obaru Sand.

    Igru prijestolja na našim prostorima ekskluzivno emitira HBO. Za razliku od SAD-a, gdje se Game of Thrones od ove godine po prvi puta može službeno pogledati na zahtjev i bez pretplate na HBO (ali samo kroz Appleove uređaje), na našim prostorima legalno nije moguće doći do serije na zahtjev izvan HBO programa.

    Međutim, kako je ipak riječ o trenutno najpopularnijoj TV seriji na svijetu, ne čudi kako je dobar dio epizoda već procurio na internet. Konkretno, na piratskim se stranicama već mogu naći prve četiri epizode nove sezone, doduše uz značajno lošiju kvalitetu slike.

    Kako god i kada god odgledali novi Game of Thrones, svakako preporučamo da se podsjetite događaja iz prethodne četiri sezone. Mnogo se toga dogodilo u opširnoj priči serije, a od prošle sezone prošlo je već skoro godinu dana. Ako nekim slučajem u Dubrovniku niste glumili statiste na setu, dobro će vam doći sažetak fabule, ili pak možda više njih.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!