Arhiva

Počele radionice izvanškolskih tehničkih aktivnosti 2015./2016.

    Objavljeno 28.09.2015
    OsijekNews redakcija

    U subotu, 26. rujna 2015. u velikoj dvorani Doma tehnike (Trg J. Križanića 1), u 10 sati održan je prvi sastanak učenika i voditelja radionica, nakon kojega je održano tradicionalno zajedničko fotografiranje ispred Doma tehnike. Fotografiju možete pogledati na Facebook stranici Centar Tehničke Kulture Osijek.

    Centar tehničke kulture vuče svoje korijenje još od 1982. godine kada je osnovan Centar tehničke kulture djece i omladine koji je radio do početka Domovinskog rata.

    Održavale su se razne informatičke radionice u periodu do 2005. godine kada je u rujnu ponovo pokrenut pod nazivom Centar tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka.

    Ove godine je započela 10. školska godina u ovom obliku.  Prisutne polaznike i njihove pratitelje pozdravila je voditeljica CTK Osijek-ZTK Grada Osijeka Nataša Dorić, te je svima poželjela uspješnu  školsku kao i ovu radioničku godinu. Svojim prisustvom ovaj jubilej su uveličali Predsjednik ZTK Grada Osijeka Aleksandar Muharemović, Podpredsjednik ZTK Grada Osijeka Antun Šikić te Predsjednik ZTK Osječko-baranjske županije Marin Kordić.

    Programi radionica čine široku lepezu različitih tehničkih aktivnosti čime se omogućuje učenicima Grada Osijeka da mogu izabrati svoje područje interesa i zadovoljiti osobnu potrebu bavljenja tehnikom.

    Radionice su namijenjene zainteresiranim učenicima koji se žele u slobodno vrijeme hobistički baviti različitim tehničkim aktivnostima te onima koji se žele pripremati za natjecanje u predmetu Tehnička kultura u osnovnoj školi.

    Ove školske godine budući polaznici su mogli odabrati neku od ovih radionica: Informatika(Logo), Informatika(programiranje), „Rastavi-sastavi računalo“, Arduino, Robotika- Konstruktorstvo,  Robotika, Automodelarstvo, Elektronika, Elektrotehnika ,  Animirani film, Konstruktorstvo,  Maketarstvo,  Izrada uporabnih predmeta, Astronomija, Film-video, Zrakoplovno modelarstvo.

    U radionice Informatika(Logo), Konstruktorstvo, Zrakoplovno modelarstvo, Robotika- Konstruktorstvo i Izrada uporabnih predmeta mogu se uključiti učenici od  1. do 8. razreda, u Astronomiju  i Informatiku programiranje 7. do 8. razreda, a u ostale se mogu uključiti učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole te srednjoškolci.

    Programi radionica izvode se subotom, tijekom cijele nastavne godine.

    Cijena radionice je 520 kuna godišnje, plativo u četiri rate.

    Još uvijek se možete prijaviti popunjavanjem on-line prijavnice Centra tehničke kulture Osijek  na www.tehnika-osijek.hr, e-mailom: [email protected], osobno u tajništvu Doma tehnike ili telefonom pozivom na broj 031/212-677.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    ODLIČNI OSJEČKI ZRAKOPLOVNI MODELARI

    U Somboru je tijekom proteklog vikenda održan 2. Bačka kup, natjecanje zrakoplovnih modelara u dvoranskim kategorijama, na kojem je sudjelovalo Više…

    Nove medalje za Osječane – međunarodni 6. International Indoor Open Čeminac

    U Čemincu je održan 9. Indoor Open Čeminac 2016. za kup Republike Hrvatske u natjecanju letećih modela F1N i F1N150, Više…

    CTK Osijek – ZTK Grada Osijeka u OŠ Tin Ujevića

    U srijedu, 20. siječnja 2016. u osnovnoj školi Tina Ujevića ukratko je predstavljen radionički program izvanškolskih tehničkih aktivnosti Centra tehničke Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!