SPORT

Pannonian Challenge XIX najavio najbogatije izdanje do sada

Najveći festival urbanih sportova u ovom dijelu Europe!

    Objavljeno 15.03.2018
    Nikolina Ćosić

    Iako se Pannonian Challenge ove godine održava ranije nego prijašnjih godina, ne brinite, komarci i odlična zabava i ove godine bit će prisutni.

    Najveći festival urbanih sportova u ovom dijelu Europe, Pannonian Challenge, predstavljen je na osječkom Građevinskom fakultetu. Ljubitelji ekstremno dobre zabave ove će godine moći uživati u vratolomijama BMX, skate i roller vozača u najranijem periodu do sada, od 30. svibnja do 2. lipnja, no iako je termin raniji nego ikada, ono što sa sigurnosti možemo obećati je odlična zabava i mnoštvo komaraca, koji su s godinama postali i zaštitni znak Pannonian Challengea.

    Ove godine na festivalu će biti preko 300 vrhunskih sportaša iz cijelog svijeta, a zanimljivost je i da su BMX i skate kao sportovi uvršteni na listu Olimpijskih sportova, tako da ćemo ove godine u Osijeku moći pratiti i bodriti buduće olimpijce. Na zadovoljstvo posjetitelja ulaz na sportski dio je besplatan.

    Za zabavu na glazbenom dijelu festivala u dvorištu Vege pobrinut će se Psihomodo Pop, Urban & 4, Brkovi i brojni drugi koji ćekao i prošlih godinazagrijavati atmosferu do ranih jutarnjih sati. Odličnu glazbenu atmosferu već tradicionalno garantira otvorenje u dvorištu Kazamata, koje iz godine u godinu dovodi sve veći broj zaljubljenika u urbane sportove i glazbu. Ulaz na glazbeni dio festivala je 20 kuna po večeri, a party otvorenja u Kazamatu besplatan je za sve posjetitelje.

    Uz mnoštvo vrhunskih sportaša i glazbenika, Pannonian Challenge ove će godine po prvi puta okupiti i stručnjake iz područja event menadžmenta. Uz najveće izdanje festivala do sada ove godine po prvi puta predstavit će se i TDo sport event konferencija koja će se održati u sklopu festivala 1. i 2. lipnja na Građevinskom fakultetu u Osijeku.

    pannonian_challenge_2018

    TDSPORT EVENT KONFERENCIJA
    T
    o Do konferencija je događaj koji okuplja stručnjake iz različitih područja sporta i event industrije koji dijele svoje ideje, znanje i životno iskustvo s ciljem povezivanja i međusobnog razvoja. Najbolji stručnjaci u sport-event industriji predstavit će svoje projekte te raspraviti o trendovima i mogućnostima povezivanja i razvoja. Ovo je do sada najznačajna konferencija u regiji, a ekipa iz organizacije ponosna je što je mjesto događanja upravo Osijek.

    Ovakav jedinstveni događaj pozicionirat će Osijek na mapi progresivnih i otvorenih gradova, a dolazak vrhunskih stručnjaka iz event menadžmenta odličan su početak za razvijanjem, kako urbane kulture tako i kulture sporta općenito” istaknuo je Jurica Barać, direktor Festivala.

     Neka od najznačajnijih imena konferencije su – Olivier Pascal (FISE World Series), Tomaž Ambrožić (Ironman Slovenia), Joe Bašić (Beach Majors & Ultra Music Festival), Vladimir Miholjević (Tour of Croatia) i brojni drugi. Kotizacija za To Do konferenciju je 300 kuna + PDV, a sav financijski prihod odlazi Centru za pružanje usluga u zajednici „Klasje“ koji će ovom donacijom financirati sportske aktivnosti svojih korisnika.

    Pannonian Challenge zasigurno je jedan od najpoznatijih događaja u Osijeku i šire, a da je postao pravi brend Grada istaknula je i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš “Odlično je da nam Pannonian Challenge ove godine dolazi ranije jer ćemo svi mi nestrpljivi prije doći na svoje! Najveći regionalni festival ekstremnog sporta u Skate parku na lijevoj obali Drave već po tradiciji postaje središtem najboljih svjetskih inline, skate i BMX sportaša. Ponosna sam na našu osječku ekipu entuzijasta koji žive Pannonian 365 dana u godini i uvijek nam iznova prirede iznenađenja od kojih zastaje dah! Grad Osijek od prvog je dana partner i podrška projektu i sretna sam što imam priliku surađivati sa maštovitim i progresivnim timom. Vrijeme i mjesto znamo – ostaje nam samo pronaći najbolje mjesto na tribini i uživati u svakom trenutku ovog spektakla! “

    Pannonian challenge je tijekom posljednjih 18 godina razvio u najveću i najatraktivniju manifestaciju na području naše županije pa i šire i stoga se Osječko-baranjska županija odlučila aktivnije uključiti u organizaciju festivala ekstremnih sportova. Na nama je da budemo podrška entuzijastima koji su krenuli na Iktusu s minimalnim budžetom, ali sjajnom idejom i danas su prepoznati u cijelom svijetu. Tisuće vozača i posjetitelja širom svijeta dolazi u lipnju u Osijek kako bi upili dio adrenalinske atmosfere koju posljednjih nekoliko godina prenose i najveće svjetske tv kuće. Pannonian je brand grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, jer osim sporta promovira i turističke potencijale Slavonije i Baranje. Spajanje turističke ponude i vrhunske manifestacije dobitna je kombinacija, a strategija razvoja turizma naše županije upravo se temelji na sinergiji svih segmenata turističke ponude.“ – s ponosnom je naglasio župan Ivan Anušić.

    Organizacijom To Do sport event konferencije Festival je zaradio mjesto više na ljestvici vrhunskih turističkih događanja u Hrvatskoj što potvrđuje i Vladimir Miholjević, prvi čovjek najpoznatije međunarodne biciklističke utrke u Hrvatskoj „Tour of Croatia“ – „Veseli me sudjelovanje na prvoj specijaliziranoj konferenciji To Do u sklopu Pannonian Challengea. Izmijeniti iskustvo sa kolegama, organizatorima sportskih događanja koja uvelike pridonose prepoznatljivosti destinacija u kojima se održavaju i dobrim poslovnim rezultatima subjekata koji u njima djeluju, posebna je prilika. Današnji je trend i potreba u čim većoj mjeri uklopiti događanje u destinaciju i preko njega poslati višeznačnu poruku u svijet o samoj destinaciji i komercijalnim partnerima koji posluju u njoj. Sportska događanja pokazala su se kao najučinkovitiji promotivni alati za komunikaciju destinacija, ali posebno veseli jer su i pokretači pozitivnih trendova poslovanja i načina života u destinacijama u kojima se organiziraju. Pametno strateško promišljanje i povezivanje događanja sa destinacijom osnova je uspješnosti i održivosti projekata. Izmijeniti iskustva sa ljudima uključenim u velike projekte izuzetna je prilika obogatiti sebe samog, a doživjeti još i slavonsku gostoljubivost u Osijeku posebno je veselje i prilika koja se ne propušta. Vidimo se!!“

    Pannonian je od malog natjecanja za lokalne vozače izrastao u ekstremni sportski događaj svjetskih razmjera, koji se nalazi na listi želja skoro svih najboljih vozača svijeta. Da bi došao tu gdje je sada, festivalu su pomogli dugogodišnji partneri, među kojima se najviše ističe Vipnet. „Sedmu godinu zaredom u Slavoniji podržavamo uzbudljivo događanje koje, osim natjecanja u ekstremnim sportovima, privlači turiste iz cijele regije. Pannonian Challenge ćemo i ove sezone obogatiti zanimljivim sadržajima na samoj lokaciji, a raznih iznenađenja bit će i na našim društvenim mrežama. Drago mi je da smo ovom događaju dali i humanitarni karakter te da ćemo u suradnji s Udrugom Pannonian i organizatorima, preko društvene platforme za fundraising Čini pravu stvar koju je pokrenuo Vipnet, prikupljati donacije za djecu iz Dječjeg doma Klasje iz Osijeka.“ – izjavila je direktorica korporativnih komunikacija Vipneta Martina Rizman Matić.

    Ponovimo još jednom, Pannonian Challenge od 30. svibnja do 2. lipnja okupit će najbolje svjetske vozače urbanih sportova, stručnjake iz područja sporta i event industrije kao i neke od najboljih izvođača i bendova u regiji i komarce te tako spektakularno započeti još jedno zanimljivo i vruće ljeto u Slavoniji.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pannonian Challenge će i ove godine osigurati Osječanima i svim ljubiteljima ekstremnog sporta, energičnih tuluma i urbane kulture adrenalinsku poslasticu uz pomoć dobro poznatih volonterOSa

    Postani volonter 25. Pannonian Challengea

    Pomozi zaljubljenicima u ekstremne sportove i urbanu kulturu organizirati jubilarni 25. Pannonian Challenge i postani jedan od 60 mladih superheroja Više…

    BMX vozači u Osijeku skupljaju bodove za Olimpijske igre 2024. Tri dana festivalskog programa držat će gledatelje na rubu sjedala, a sportaše visoko u zraku.

    Pannonian Challenge slavi svoj 25. rođendan od 24. do 26. svibnja!

    Jedan od malobrojnih svjetskih festivala ekstremnih sportova koji objedinjuju BMX, skate, inline kao i glazbeni program – Pannonian Challenge – Više…

    Petak na Pannonianu okupio je sportaše iz skate i inline discipline koji su odvozili zanimljive vožnje i otvorili 24. izdanje festivala, subota u znaku BMX-a, pobjedu odnio Marin Ranteš

    [FOTO] Završio 24. Pannonian vikend

    Jš jedno izdanje Pannonian Challengea je iza nas, a mi vam donosimo pregled vikenda u kojemu su sve oči bile Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Natjecanje se održalo u svim dobnim kategorijama u borbama, formama i kicku, a nastupio je i taekwondo klub Osijek sa 8 natjecatelja

    Taekwondo klub Osijek na Feniks Budo sport kupu 2024.

    Premijerno prikazan emotivni film o 14 godina DOBRO World Cupa „Osijek je zaslužio olimpijske kvalifikacije“

    Osijek sprema gimnastički spektakl za 15. rođendan Svjetskog kupa!

    Pannonian Challenge će i ove godine osigurati Osječanima i svim ljubiteljima ekstremnog sporta, energičnih tuluma i urbane kulture adrenalinsku poslasticu uz pomoć dobro poznatih volonterOSa

    Postani volonter 25. Pannonian Challengea