Arhiva

Otvoreno pismo zbog „šutnje administracije“ nakon održane Konferencije o stanju odlagališta otpada „Lončarica Velika“

    Objavljeno 22.04.2015
    OsijekNews redakcija

    Poštovani Gradonačelniče,

    u Osijeku je još 12. siječnja 2015. godine održana stručna Konferencija o stanju odlagališta otpada Lončarica Velika. Konferencija je sazvana nakon alarmantnih rezultata analiza vode s prostora odlagališta i zabrinutosti koju su, zbog zapostavljenog prostora odlagališta, izrazili brojni građani.

    Na Konferenciji je najavljeno kako će građanima i vijećnicima biti dostavljeni odgovori u pisanom obliku na sva pitanja za koje odgovore nisu dobili na samoj Konferenciji. Osim toga, najavljeno je kako će naknadno biti dostavljeni zapisnik  i zaključci Konferencije.

    Prošlo je više od 3 mjeseca, a ni gradski vijećnici niti zainteresirani građani nisu dobili zapisnik, zaključke, ni jedan odgovor na mnoštvo otvorenih pitanja.

    Ponavljamo neka od pitanja: zašto, ni nakon 14 godina, nisu izvedeni svi građevinski i drugi radovi koji su deponiju trebali učiniti sigurnom za okoliš; zbog čega je 1/3 deponije izgrađena nelegalno na tlu bez nepropusnog sloja; zašto se potrebne analize vode nisu radile zadanom dinamikom (npr. od potrebne 104 napravljeno je 13 analiza!); zašto se ništa nije napravilo nakon upozoravajućih analiza vode i je li tko odgovarao zbog ovih propusta?

    To su samo neka od pitanja na koja još uvijek nismo dobili odgovore, a naši sugrađani ni danas ne znaju je li deponija Lončarica Velika opasna za njihovo zdravlje.

    Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 8. travnja 2015. godine, postavili smo Vam pitanje zašto još uvijek nismo dobili zaključke, zapisnik i odgovore, a u svome odgovoru obećali ste da ćemo ih dobiti za sedam dana. Na žalost, to se nije dogodilo.

    Ovim putem Vas još jednom pozivamo da se, u skladu s najavom, sudionicima Konferencije o stanju odlagališta otpada Lončarica Velika dostave pisani odgovori na postavljena pitanja, zapisnik i zaključci Konferencije.

    Kao gradski vijećnici tražimo da nam se osigura posjeta odlagalištu otpada „Lončarica Velika“, u petak 24. travnja 2015. godine u 15,15 sati. Svrha posjete je upoznavanje s mjerama i aktivnostima koje su poduzete od naše posljednje posjete kada smo utvrdili niz propusta.

    Molimo Vas da nam se prilikom posjete osigura i nazočnost odgovornih stručnjaka iz gradske administracije i Unikoma.

    Osim toga molimo Vas da nam nadležne službe gradske uprave dostave kopije rezultata analiza voda provedenih na „Lončarici Velikoj“ u 2015. godini.

    S poštovanjem,

    Gradski vijećnici
    Građanske opcije grada Osijeka- GOGO

    Miroslav Šimić
    Miroslav Vanek

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović obišao kompostište na Biljskoj cesti, odlagalište Lončarica Velika te sanirano odlagalište otpada Filipovica

    Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović izjavio je u Osijeku kako Hrvatska ima obvezu unaprijediti sustav gospodarenja otpadom, koji Više…

    Miroslav Šimić za Glas Slavonije ‘Ne idem u Vladu, kroz Sabor ću za Slavoniju napraviti što je moguće više’

    Saborski zastupnik iz redova Mosta Miroslav Šimić za Glas Slavonije kazao je kako se za sada ne vidi u izvršnoj Više…

    Unatoč odluci Glavnog odbora stranke GOGO, Miroslav Šimić ostaje uz Most

    Novosti vezane za parlamentarne izbore i pregovore s Mostom stižu upravo iz Osijeka. Jutarnji list prenosi – Miroslav Šimić ostaje Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!