Arhiva

Otvorene prijave za besplatnu Crowdfunding Akademiju

    Objavljeno 23.04.2015
    OsijekNews redakcija

    Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj i društveno poduzeće BRODOTO organiziraju Crowdfunding Academy te pozivaju udruge, zadruge, općine i gradove, start-up tvrtke, poduzetnike, obrtnike i sve građane sa zanimljivim i inovativnim projektima da se do 15. svibnja 2015. prijave za besplatne edukacije o crowdfundingu.

    Deset timova odabranih na natječaju, od 30. svibnja do početka rujna 2015., uz podršku mentora i crowdfunding stručnjaka razvijat će svoje projekte i pripremati se za vođenje vlastitih crowdfunding kampanja. Timovi koji uspješno završe program Crowdfunding Academy na jesen će dobiti podršku pri zajedničkom lansiranju kampanja na crowdfunding platformu Indiegogo čiji će im stručnjaci pomoći u oblikovanju kampanja.

    Crowdfunding, odnosno grupno financiranje projekata je trend koji u svijetu već nekoliko godina ne pokazuje znakove posustajanja, a procjenjuje se da je u prošloj godini putem različitih crowdfunding platformi prikupljeno preko 16 milijardi dolara, dok procjene Svjetske banke govore kako će do 2025. godine taj iznos narasti na preko 100 milijardi dolara.

    „Crowdfunding Academy je odlična prilika za sve koji imaju zanimljive ideje i projekte, ali im nedostaje početnih sredstava za njihovu realizaciju. Tražimo inovativne projekte, posebno iz područja zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije, hardverskih i softverskih rješenja, podizanja razine svijesti o prevenciji rizika od poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda, edukacije te socijalnog poduzetništva i socijalnog uključivanja“ – poručuje Robert Pašičko iz UNDP-a.

    U sklopu programa Crowdfunding Academy, u rujnu 2015. održat će se i crowdfunding konferencija, na kojoj će uz predstavnike Indiegoga, strani i domaći stručnjaci, investitori i voditelji uspješnih kampanja predstaviti svoja iskustva i uspješne domaće i svjetske crowdfunding kampanje.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!