Arhiva

Osječko natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša – Siniša Ristić pobjednik

    Objavljeno 17.10.2016
    OsijekNews redakcija

    Mladi Osječanin Siniša Ristić pobjednik je Osječkog natjecanja u kuhanju fiš-paprikaša, održanog u petak navečer, u restoranu Kopika, u organizaciji Turističke zajednice grada Osijeka. Drugo je mjesto osvojio Josip Grgurić, a treći je Ante Dozan, prošlogodišnji pobjednik ovog tradicionalnog natjecanja.

    Sva će trojica predstavljati grad Osijek na 21. Hrvatskom natjecanju u kuhanju fiš-paprikaša koje će se održati početkom prosinca u Osijeku, u prigodi obilježavanja Dana grada.

    Na ovom su gastronomskom natjecanju sudjelovala 22 majstora fiš-paprikaša iz Osijeka, među njima i jedna dama, Sanda Moštak, a njihov rad budnim su okom pratili ocjenjivači: Jelica Černi (umirovljena profesorica kuharstva), predstavnici medija Roberta Sorić (Agroglas) i Davor Lončarić (HRT – Radio Osijek), dva predstavnika natjecatelja: Slavko Vileta i Zoran Pavić te sudac Slavko Milas. Svim je natjecateljima priznanja uručio Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice grada Osijeka, a trojici najboljih nagrade. Istaknuo je da Osijek ima dugu tradiciju kuhanja fiš-paprikaša i ovoga natjecanja, koje je postalo osječki brend, kao i Hrvatsko natjecanje u kuhanju fiša, kojemu je Osijek tradicionalno domaćin već dva desetljeća.

    – Ovaj jesenski početak sezone kuhanja fiša u Osijeku veoma je obećavajući. Među vrlo dobrim fiš-paprikašima imali smo težak zadatak odabrati tri najbolja. Osvajači prvog, drugog i trećeg mjesta skuhali su izvrstan fiš, osvojili jednak broj bodova, tako da su u rangiranju najboljih odlučivale nijanse. Zato smo odlučili da Osijek na državnom natjecanju predstavljaju sva tri najbolja majstora fiš-paprikaša – objasnila je prof. Jelica Černi.

    Majstore fiša, njihove prijatelje, predstavnike organizatora i brojne goste zabavljali su članovi Tamburaškog sastava Kvinta, a program je vodio Dražen Dragušica.

    OBVEZNI SASTOJAK – LJUBAV
    Pobjednik Osječke fišijade Siniša Ristić mladi je Osječanin iz Retfale, ali vrstan kuhar amater. Državni je prvak u pripremanju jela na roštilju. Iako se tek godinu dana bavi kuhanjem fiš-paprikaša, već je pobjeđivao na Osječkom fiš-kupu. Za uspjeh je zahvalio mentoru, državnom prvaku Željku Turaliji.

    – Roštilj, fiš i čobanac slavonske su delicije kojim se moja kuharska ekipa najviše voli baviti. Smatram da bi svaki osječki kvart trebao imati natjecanje u kuhanju fiša, jer fiš-parprikaš je osječki gastrobrend – izjavio je Ristić. Dodaje kako recept za najbolji fiš sadrži: svježu ribu, vodu, dobru papriku i malo ljubavi.

    Vesna LATINOVIĆ
    Foto: Gojko Mitić
    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Odlična ponuda Restorana Corner – CornerFiš!

    Budite i Vi dio zadovoljnih gostiju Restorana Corner kušajući novi ‪#‎CornerFiš s domaćim tijestom za SAMO 40 kn po osobi od srijede Više…

    Osječko natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša

    Osječko natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša održat će se 11. rujna 2015. (petak) s početkom kuhanja u 16:00 sati na Trgu Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!