Arhiva

Osječki metalci Kymera snimili novi spot za ‘Rust’

    Objavljeno 14.01.2015
    OsijekNews redakcija

    Četvorka iz osječkog death metal benda Kymera objavila je četvrti video spot.

    Nakon singlova „Alive In Pain“, „Under Your Skin“ i „Zero Effect“ ovi žestoki metalci snimili su spot za skladbu „Rust“, koja se također nalazi na njihovom albumu prvijencu „Stillborn“. No, ovog puta „Rust“ zvuči potpuno drugačije.

    Naime, odlaskom bubnjara Saše Skeledžije iz benda njegovo mjesto popunio je Eldar Ibrahimović – Piper, član osječkog metal benda War – Head i osnivač Studija Armageddon.

    Tako je nastala ideja da se „Rust“ ponovno snimi u Studiju Armageddon. S obzirom da je ova pjesma dobila potpuno novi i jači zvuk odlučeno je da se za „Rust“ snimi video spot. Iza kamere ponovno je stao Robert Ferenc pa je tako u njegovoj režiji snimljen Kymerin četvrti video spot.

    Proteklog vikenda, nakon nekoliko tjedana pripreme, članovi benda i marljiva snimateljska ekipa, koja je brojala desetak članova, u jednom danu snimili su sve scene video spota u prostoru osječkog kluba Epic. Uz mnogo truda i strpljenja prostor stare napuštene katakombe u osječkoj Tvrđi oživio je na jedan dan. Katakomba je ispunjen svijetlom, dimom i litrama umjetne krvi.

    Jedan od najzaslužnijih za uspješno odrađeno snimanje je Zoran Korman iz kluba Epic koji je bendu ponudio svu moguću logističku pomoć. – Ovim putem zahvaljujemo se Zokiju i svima koji su nam pomogli u snimanju video spota. – poručili su iz Kymere.

    Kymeru su 2007. godine osnovali Ivica Šimunović i Krunoslav Perić. Bendu se ubrzo pridružuju Ivan Pripuzić kao vokal i bubnjar Saša Skeledžija. Već sljedeće godine objavljuju svoj prvi demo album. Inspiracija i želja za svirkom nije posustala pa tako Kymera intenzivno nastupa i snima nove skladbe koje su objedinjene 2011. godine na njihovom albumu prvijencu „Stillborn“, snimljenom u o osječkom Studiju Armageddon pod producentskom palicom Eldara Ibrahimovića.

    Njihov rad prepoznala je i producentska kuća Miner Records koja 2013. pod svoje okrilje uzima bend i ponovno izdaje album „Stillborn“, ovog puta u redizajniranom izdanju.

    Zbog drugih obveza bend sredinom godine napušta dugogodišnji bubnjar Saša Skeledžija a na njegovo mjesto dolazi legendarni osječki bubnjar, dugogodišnji producent i prijatelj benda Eldar Ibrahimović.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Elemental stiže u Osijek

    Elemental s novim singlom #goliibosi dolazi u Osijek u klub Epic kako bi dobrim i pozitivnim vibracijama rasplesao publiku. Goli i Više…

    Besplatna radionica Dreamcatchera/Snovolovki u organizaciji udruge PLANTaža

    Udruga PLANTaža organizira besplatnu radionicu Dreamcatchera/Snovolovki , koja će se održati od 21. do 24. travnja, poslije 16h u klubu Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!